Gamst scoret med blåkopi- perle fra sidelinja

Puttet to mot Villa.

SETT DETTE FØR? Morten Gamst Pedersen scoret på et frispark fra sidelinja. Akkurat som mot Wigan. Foto: JON SUPER/AP
SETT DETTE FØR? Morten Gamst Pedersen scoret på et frispark fra sidelinja. Akkurat som mot Wigan. Foto: JON SUPER/APVis mer

(Dagbladet): Blackburn - Aston Villa 2-0.

Morten Gamst Pedersen gikk over ni måneder uten nettkjenning. Nå har det til de grader løsnet for mannen med silkefoten.

Finnmarkingen har nå fem mål på fem klubb- og landskamper.

Mot Villa avgjorde han omtrent kampen på egenhånd, med sine to scoringer.

- Det er jo morsomt å score mål, sier Gamst Pedersen til Sky Sports.

Blåkopi Dagens førsteomgang var ikke spesielt minneverdig. Aston Villa startet best, før Blackburn kom mer inn i kampen.

Først på overtid ble det skikkelig morsomt.

Dommer Michael Oliver la til ett minutt og etter 46.38 suste et Gamst-frispark i målet bak Brad Friedel.

Han tok et frispark ute ved sidelinja og slo ballen inn i feltet med stor skru. Den suste over alle hoder og armer og inn i det lengste hjørnet.

- Jeg slår den ganske hardt, så hvis alle i feltet misser, er det store sjanser for at den vil gå inn. Det var også mange gode bevegelser i boksen, som gjør det vanskelig for keeper, forklarer Gamsten.

Nesten en blåkopi av scoringen hans mot Wigan.

Villa i tverrleggeren - Jeg skulle bare slå den knallhardt inn, og den var jo perfekt slått, sa han til Dagbladet etter den kampen.

Se ikke bort fra at formspilleren hadde denne scoringen i bakhodet da han tok frisparket mot Villa.

Ashley Young headet i tverrliggeren like etter pause, men dette var Gamstens store dag.

Midt i andreomgangen styrte nordmannen et Ryan Nelsen-skudd i mål etter litt flipperfotball i Villa-feltet, og han kunne forlate banen etter 72 minutter med særdeles god samtvittighet.

Dermed viste han seg kraftig fram for de nye indiske eierne, som ble klappet inn på Ewood Park før kampen. Så spørs det om forslaget deres om et nytt stadionnavn er like populært.

- Vi må forbedre merkevaren Blackburn Rovers. Ledelsen har gjort en god jobb så langt, men har ikke vært proaktiv nok. Vi planlegger å endre det. Stadionet vårt kan hete Venky's Stadium eller ta navnet til en annen sponsor. Vi har tenkt til å gjøre navnet Blackburn Rovers kjent over alt. India er vårt største mål, sier styreleder Anuradha Desai til avisa Indian Express.

PS! Robert Pires fikk 21 minutter på Ewood Park, men det ble ikke noe hyggelig gjensyn med Premier League for franskmannen.

GAMST-DOBBEL: Morten Gamst Pedersen - Aston Villa 2-0. Foto: JON SUPER/AP
GAMST-DOBBEL: Morten Gamst Pedersen - Aston Villa 2-0. Foto: JON SUPER/AP Vis mer