- Gamst-sjefen slutter i Blackburn

Greame Souness blir Newcastle-manager.

(Dagbladet.no): Nå er det bekreftet, skotske Greame Souness forlater Blackburn for managerjobben i Newcastle.

- Greame var motvillig til å forlate en av de beste jobbene i bransjen. Men han følte at Newcastle er en kjempemulighet han ikke kunne motstå, sier Blackburn-direktør John Williams til klubbens hjemmeside.

I dag tidlig fortalte 51-åringen sine egne spillere at han reiser fra klubben for å overta Newcastle, som sparket Bobby Robson for ei uke siden.

Souness har styrt Blackburn i fire år og har sikret klubben både opprykk til Premier League og seier i ligacupen.

I august kjøpte skotten Morten Gamst Pedersen fra Tromsø. Nå går nordmannen og de andre Rovers-spillerne en usikker framtid i møte med en ny sjef.

- Dette er overraskende, litt surt. Det må jeg få lov til å si. Souness kjøpte meg til Blackburn, men jeg må bare stå på og jobbe videre, sier Gamst Pedersen til NTB.

Souness får ikke sin Newcastle-debut mot Blackburn i ligaen lørdag. Ifølge de svarthvites hjemmeside overtar han offisielt mandagen etter.

Tidligere i dag ble Aston Villa-sjef David O'Leary koblet til den ledige jobben i Newcastle. Det ble så avvist på Villas hjemmeside.

<B>MISTER MANAGEREN?</B> Morten Gamst Pedersen ble kjøpt av Greame Souness og har bare spilt én kamp med skotten som sjef.