NEEEEEI: Morten Gamst Pedersen og John Carew fortviler etter den misbrukte sjansen etter 25 minutter, mens keeper Eduardo kan puste lettet ut. Foto: AFP PHOTO/ FRANCISCO LEONG
NEEEEEI: Morten Gamst Pedersen og John Carew fortviler etter den misbrukte sjansen etter 25 minutter, mens keeper Eduardo kan puste lettet ut. Foto: AFP PHOTO/ FRANCISCO LEONGVis mer

Gamst skiftet hjørne i siste øyeblikk

- Jeg var 110 prosent sikker på at han skulle score, sier John Arne Riise.

Portugal - Norge 1-0

LISBOA (Dagbladet): Morten Gamst Pedersen er den spilleren med flest scoringer for Norge siden Drillo gjorde trenercomeback i 2009.

I går kveld burde han plusset på ett til.

- VI VILLE IKKE TAPT: Morten Gamst Pedersen tror Norge ville tatt minst ett poeng om han hadde tatt bedre vare på sjansen sin. Foto: Bjørn Langsem/Dagbladet.
- VI VILLE IKKE TAPT: Morten Gamst Pedersen tror Norge ville tatt minst ett poeng om han hadde tatt bedre vare på sjansen sin. Foto: Bjørn Langsem/Dagbladet. Vis mer

25 minutter var spilt da Gamst selv startet et fantastisk angrep, med en millimeterpresis diagonalpasning til Erik Huseklepp. Han spilte videre til Bjørn Helge Riise, som slo ballen på tvers av feltet. På bakre stolpe kom Gamst springende, men fra 6-7 meter sleivet han ballen over.

- Det er jævla bittert, det er sånn som skal sitte i kassa. Det er nært, men så fjernt, beskriver han overfor Dagbladet.

Ballen sklei av foten
Raul Meireles kom skliende inn fra høyre idet Gamst avsluttet, og det registrerte han i øyekroken. I løpet av et brøkdels sekund bestemte han seg for å bytte hjørne.

- Min første tanke var å skyte tilbake i hjørnet der ballen kom fra, til venstre for Eduardo. Så kommer Meireles, det går så fort, og jeg bestemmer meg for å skyte opp i nærmeste hjørne i stedet, der åpningen er. Men ballen sklir dessverre litt av foten. Det var en drømmeposisjon og et fantastisk angrep. Jeg ligger egentlig bare og balanserer i tilfelle Portugal kontrer, så jeg måtte spurte litt for å rekke fram, forklarer Gamst.

FORSTYRRET AV MEIRELES: Gamst tenkte opprinnelig å skyte i lengste hjørne, men prøvde i stedet å sette den over høyre skulder på keeper Eduardo da Meireles kom skliende. 
Foto: Erlend Aas / Scanpix
FORSTYRRET AV MEIRELES: Gamst tenkte opprinnelig å skyte i lengste hjørne, men prøvde i stedet å sette den over høyre skulder på keeper Eduardo da Meireles kom skliende. Foto: Erlend Aas / Scanpix Vis mer

- Vurderte du å tråkke på ballen og la Meireles skli forbi deg?

- Ballen kommer i stor fart og det skjer så mye. Man tenker masse, men jeg føler jeg prøver på den rette tingen. Dessverre var det ikke godt nok utført.

Riise var bombesikker på scoring
Stillingen var 0-0 på det aktuelle tidspunktet, og Erik Huseklepp hadde allerede misbrukt en annen god sjanse for Norge, om enn ikke så stor som den til Gamst.

- Jeg var nesten 110 prosent sikker på at Gamst kom til å score der, det var jeg bombesikker på. Men han fikk så lange steg inn mot skuddet, han greide ikke å kontrollere det. Hadde vi scoret der tror jeg vi hadde dratt det i land, for vi var så kompakte og jobbet så hardt, sier John Arne Riise.

MATCHVINNER: 
Helder Postiga kom seg foran Vadim Demidov og styrte inn 1-0 tidlig i 2. omgang. 
Foto: Erlend Aas / Scanpix
MATCHVINNER: Helder Postiga kom seg foran Vadim Demidov og styrte inn 1-0 tidlig i 2. omgang. Foto: Erlend Aas / Scanpix Vis mer

Kanskje hadde det ikke blitt seier uansett, men det kunne blitt ett poeng, og det ville styrket sjansene for EM-billett betraktelig.

- Hva tror du ville skjedd om du scoret, Gamst?

- Gudene vet. Jeg tror ikke vi hadde tapt, i hvert fall. Vi var bunnsolide defensivt. Vi gjør en meget bra kamp mot et av de beste landslagene i verden, på bortebane. Det defensive må vi ta med oss videre, for fortsetter vi sånn skal det bli vanskelig å slå oss. Tom (Høgli) var fantastisk mot Ronaldo også - han har ham i lomma si ennå. Men det hjelper oss ikke nå, sier Gamst Pedersen.