Gamst takker Riise

Kompisen John Arne Riise bor bare 35 minutter unna og var godt selskap for Morten Gamst Pedersen i den tunge tida før jul. I går delte de poengene også.

Morten Gamst Pedersen snakket i gårsdagens utgave av Lancashire Evening Times om vennskapet med Riise. Overfor Dagbladet bekrefter Gamsten hvor viktig Riise var da han ikke hadde manager Mark Hughes tillit.

-  Jeg var i et nytt land, det var en ny kultur og det var mange nye ting å bli vant til. Jeg og John Arne bor bare 35 minutter fra hverandre. Vi har møttes mye og snakket mye sammen, sier Pedersen.

Og legger til:

-   Det var godt for meg å ha en venn rundt meg som ga meg støtte. På grunn av dette ga jeg aldri opp , sier Gamst Pedersen.

Etter 0-0 i går byttet de trøyer og takket hverandre for kampen. Etterpå dro Gamst Pedersen hjem sammen med laget. I dag skal han møte John Arne igjen.

-  Vi skal møtes til lunsj for å prate og slappe av, sier han.

Spilte mot hverandre

Den siste halvtimen ble Gamst Pedersen flyttet over på høyre flanke, mens Riise ble flyttet ned på venstreback.

TAKKNEMLIG: Morten Gamst Pedersen (t.v.) takker John Arne Riise for støtten han fikk i de vanskelige første       månedene i Blackburn. I går møtte de hverandre i en kjedelig kamp - og delte poengene. Foto: Digitalsport
TAKKNEMLIG: Morten Gamst Pedersen (t.v.) takker John Arne Riise for støtten han fikk i de vanskelige første månedene i Blackburn. I går møtte de hverandre i en kjedelig kamp - og delte poengene. Foto: Digitalsport Vis mer

-  Vi spilte mot hverandre. Var bare artig det, sier Gamst Pedersen.

Han håper landslagssjef Åge Hareide - som så kampen på TV - er enig i denne vurderingen foran kampen mot Moldova 30. mars:

-  Jeg håper at jeg spiller venstreflanke og at John Arne spiller back. Det er kjempemoro å spille på samme side som John Arne som er så offensiv, sier han.

For dem som så på, ble gårsdagens kamp mindre artig. Særlig for hjemmefansen. Liverpool ligger nå sju poeng bak Everton på den viktige fjerdeplassen på tabellen som gir Champions League-billett. Liverpool sløste vekk sjansen til å kappe forspranget foran byderbyet på Anfield kommende søndag.

Men Gamst Pedersen var strålende fornøyd.

-  Det ble ingen bra kamp, men dette var et veldig viktig poeng for oss. Det ble veldig mye defensiv jobbing på meg.

Få sjanser

Liverpool liknet ikke mye på det sprudlende laget som sist onsdag knuste Bayer Leverkusen i åttendedelsfinalen i Champions Leauge. I serien har Liverpool nå tre strake kamper uten scoring (to tap og en uavgjort).

Blackburn har tilsvarende tre strake kamper uten baklengs (to seirer og en uavgjort). Blackburn har faktisk bare ett baklengsmål og null tap på de seks siste kampene.

-  Vi fikk ikke rom. De forsvarte seg godt, sa Liverpool-manager Rafael Benitez.

Mer overraskende var det at John Arne Riise satt på benken fra start. Der har han ikke sittet i serien siden kampen mot Portsmouth 14. desember. Riise er ved siden av Sami Hyypiä og Jamie Carragher spillerne Benitez har desidert størst tillit til. Det var en sint sunnmøring som kom på banen etter pause. Og Riise markerte seg straks med en steintøff takling som satte standarden for resten av Liverpool-laget. Aggressiviteten økte, men sjansene uteble. Bare da John Arne dro seg fri på venstre og la 45 grader ut til Milan Baros luktet det scoring. Men Baros sendte ballen over.