Gamst tilbake i startoppstillingen

Morten Gamst Pedersen var ikke bekymret for framtida i Blackburn tross to kamper på tribunen - og i dag ble tålmodigheten belønnet.

• Dagbladet.no direkte: Les referater fra ni Premier League-kamper

(Dagbladet.no): I kveld møter Blackburn Aston Villa og John Carew i Birmingham. Etter to kamper på tribunen håpet Gamst Pedersen han får være med og bidra på banen igjen.

- Det er ingen som liker å sitte på tribunen, det jeg vil er å spille fotball. Men jeg kan ikke annet enn å være fokusert på trening og gjøre mitt beste, sa Gamst Pedersen til Dagbladet i går.

Og i dag får han ønsket sitt oppfylt - Gamst er tilbake i Paul Inces startoppstilling mot John Carews Aston Villa. Carew startet på benken for Birmingham-laget, men kom inn ved pause.

- Kommer tilbake

Gamst Pedersen hadde en prat med Ince etter den første kampen da han ble plassert på tribunen.

- Men det som ble sagt, holder vi mellom oss, sier Blackburn-proffen.

- Morten hadde vært på reise med landslaget, han spilte mot Nederland og Skottland, men jeg følte at det ikke var hans type kamp, uttalte Blackburn-manageren da til klubbens egen hjemmeside.

Gamst tilbake i startoppstillingen

Etter helgas oppgjør mot Middlesbrough, hvor finnmarkingen igjen ble plassert på tribunen, fikk han ikke noen ny forklaring fra sjefen.

- Jeg kan ikke annet enn å ta det til etterretning. Jeg kommer til å stå på videre. Jeg kommer garantert tilbake, lovte Gamsten.

Tar tid

Han har uansett ikke hatt noe å utsette på forholdet til den nye manageren.

- Det tar som regel litt tid før ting setter seg. Det er enda tidlig, sier Gamst Pedersen.

27-åringen har spilt i Blackburn siden august 2004. Det var daværende manager Graeme Souness som hentet Gamsten, men han ble erstattet av Mark Hughes i september 2004, og Gamst Pedersen fikk en tung første høst i England. Men etter nyttår lyktes den tidligere TIL-profilen med å spille seg inn på laget, og siden er han blitt der. Fram til de siste ukene.

- Det har ikke skjedd siden da at jeg har sittet to kamper på tribunen. Jeg har stort sett vært involvert i alle kampene vi har spilt fram til nå, sier Gamst Pedersen.

- Men når slikt skjer kan en velge å bli sur, eller en kan beholde humøret, brette opp ermene og stå på videre på trening. Jeg gjør det siste.

TILBAKE: Morten Gamst Pedersen spiller fra start mot Aston Villa i kveld. Motstander og landsmann John Carew starter derimot på benken. Foto: ANDREW YATES/AFP/SCANPIX
TILBAKE: Morten Gamst Pedersen spiller fra start mot Aston Villa i kveld. Motstander og landsmann John Carew starter derimot på benken. Foto: ANDREW YATES/AFP/SCANPIX Vis mer

Møter Carew

På landslaget har Gamst Pedersen slitt det siste året. Han ble vraket fra start mot Skottland forrige samling, men gjorde et godt innhopp. Det førte til at han var tilbake i startoppstillingen mot Nederland, hvor han gjorde en grei figur.

- Det er ingenting å si på formen, og jeg har vært bra på trening i det siste, mener Gamst Pedersen.

Det samme kan sies om landslagskollega John Carew, som har hatt en strålende start på sesongen, med fem mål på ni kamper.

- Det er kjekt å spille mot John, men det viktigste for meg nå er at jeg får spille, sier 27-åringen.