<strong>TILBAKE I TRONDHEIM:</strong>  Verken Alexander Lund Hansen eller Morten Gamst Pedersen slapp til i cupfinalen. Vel tilbake i Trondheim søndag kveld skrev de autografer til frammøtte supportere på Trondheim lufthavn Værnes. Foto: Ned Alley / NTB scanpix
TILBAKE I TRONDHEIM: Verken Alexander Lund Hansen eller Morten Gamst Pedersen slapp til i cupfinalen. Vel tilbake i Trondheim søndag kveld skrev de autografer til frammøtte supportere på Trondheim lufthavn Værnes. Foto: Ned Alley / NTB scanpix Vis mer

Gamst ute i kulda: - Jeg er skuffet. Hvis jeg sier noe annet, lyver jeg

Sliter i Rosenborg.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

• Rosenborg - Sarpsborg 2-0

ULLEVAAL (Dagbladet): Morten Gamst Pedersen (34) virker stadig lenger unna fast spilletid i Rosenborg. Han slapp ikke til mot Sarpsborg i cupfinalen søndag, til tross for at trener Kåre Ingebrigtsen gjorde tre bytter. Totalt denne sesongen har han spilt fire kamper i Tippeligaen. Bare én gang har han spilt fra start.

- Selvfølgelig har jeg lyst til å spille. Det er det ingen tvil om, sa Gamst da Dagbladet møtte ham på vei til cupfinalebanketten.

- Så du var skuffet over at du ikke slapp til i finalen?

- Selvfølgelig er jeg skuffet når jeg ikke får være med. Hvis jeg sier noe annet, så lyver jeg. Men av og til er det sånn, selv om det er tungt å akseptere, sier han.

Store kontraster Kontrastene er dermed store for spilleren som har 83 landskamper og 17 mål for Norge. Han var også ni år i Blackburn. Tidligere i år sleit han med lyskeproblemer, men nå er han skadefri og spillesugen.

Da han kom til Rosenborg fra Karabükspor i mars 2014, var målet å revitalisere karrieren etter et mislykket opphold i Tyrkia.

Drømmen var å vinne titler. Det har han nå gjort - til og med to ganger - men altså ikke fått bidratt nevneverdig.

- Jeg har fått edelt metall, både i serien og cupen. Du kan ikke gjøre så mye mer enn det i Norge. Det er deilig å vinne. Og det er derfor jeg kom hit.

- Hva skjer neste sesong?

- Jeg har ett år igjen av kontrakten med Rosenborg. Det er det jeg går for.

Han fortsetter:

- Det er mange spillere som har gjort det bra og er blitt lagt merke til i utlandet. Det kan fort bli en del endringer, sier Gamst og sikter til Rosenborg-troppen.

- Så du vil krige deg til en plass på laget?

- Ja, jeg har lyst til å spille fotball. Den dagen jeg ikke har lyst til å spille fotball, kommer jeg til å trappe kraftig ned.

Kamp venter Allerede mandag trener Rosenborg igjen etter cuptriumfen. Det ble ikke lagt opp til noen voldsom feiring i Trondheim i natt. Torsdag er det ny kamp, mot Saint-Etienne i Europa League.

- Å vinne titler er glasuren på kaka, påpeker Gamst.

- Det er kjekt å gå forbi fatter'n også (i antall titler). Så slipper jeg det maset lenger, humrer han.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer