Gamst ute i kulda: - Jeg er skuffet. Hvis jeg sier noe annet, lyver jeg

Sliter i Rosenborg.

TILBAKE I TRONDHEIM:  Verken Alexander Lund Hansen eller Morten Gamst Pedersen slapp til i cupfinalen. Vel tilbake i Trondheim søndag kveld skrev de autografer til frammøtte supportere på Trondheim lufthavn Værnes. Foto: Ned Alley / NTB scanpix
TILBAKE I TRONDHEIM: Verken Alexander Lund Hansen eller Morten Gamst Pedersen slapp til i cupfinalen. Vel tilbake i Trondheim søndag kveld skrev de autografer til frammøtte supportere på Trondheim lufthavn Værnes. Foto: Ned Alley / NTB scanpixVis mer

• Rosenborg - Sarpsborg 2-0

ULLEVAAL (Dagbladet): Morten Gamst Pedersen (34) virker stadig lenger unna fast spilletid i Rosenborg. Han slapp ikke til mot Sarpsborg i cupfinalen søndag, til tross for at trener Kåre Ingebrigtsen gjorde tre bytter. Totalt denne sesongen har han spilt fire kamper i Tippeligaen. Bare én gang har han spilt fra start.

- Selvfølgelig har jeg lyst til å spille. Det er det ingen tvil om, sa Gamst da Dagbladet møtte ham på vei til cupfinalebanketten.

- Så du var skuffet over at du ikke slapp til i finalen?

- Selvfølgelig er jeg skuffet når jeg ikke får være med. Hvis jeg sier noe annet, så lyver jeg. Men av og til er det sånn, selv om det er tungt å akseptere, sier han.

Store kontraster Kontrastene er dermed store for spilleren som har 83 landskamper og 17 mål for Norge. Han var også ni år i Blackburn. Tidligere i år sleit han med lyskeproblemer, men nå er han skadefri og spillesugen.

Da han kom til Rosenborg fra Karabükspor i mars 2014, var målet å revitalisere karrieren etter et mislykket opphold i Tyrkia.

Drømmen var å vinne titler. Det har han nå gjort - til og med to ganger - men altså ikke fått bidratt nevneverdig.

- Jeg har fått edelt metall, både i serien og cupen. Du kan ikke gjøre så mye mer enn det i Norge. Det er deilig å vinne. Og det er derfor jeg kom hit.

- Hva skjer neste sesong?

- Jeg har ett år igjen av kontrakten med Rosenborg. Det er det jeg går for.

Han fortsetter:

- Det er mange spillere som har gjort det bra og er blitt lagt merke til i utlandet. Det kan fort bli en del endringer, sier Gamst og sikter til Rosenborg-troppen.

- Så du vil krige deg til en plass på laget?

- Ja, jeg har lyst til å spille fotball. Den dagen jeg ikke har lyst til å spille fotball, kommer jeg til å trappe kraftig ned.

Kamp venter Allerede mandag trener Rosenborg igjen etter cuptriumfen. Det ble ikke lagt opp til noen voldsom feiring i Trondheim i natt. Torsdag er det ny kamp, mot Saint-Etienne i Europa League.

- Å vinne titler er glasuren på kaka, påpeker Gamst.

- Det er kjekt å gå forbi fatter'n også (i antall titler). Så slipper jeg det maset lenger, humrer han.