Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Gamst var nær overgang til VIF

Avviser ikke klubbskifte senere.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Fredag gjennomførte Morten Gamst Pedersen en tøff treningsøkt med Vålerenga.

– Han vet kanskje ikke hvor nær han har vært en overgang til oss, sier VIF-trener Kjetil Rekdal.

Morten Gamst Pedersen er utplassert i Vålerenga denne helgen for å få nødvendig trening før landslaget samles kommende tirsdag.

Neste lørdags VM-kamp mot Italia skal forberedes, og ettersom sesongen i England er over, trenger Morten Gamst Pedersen kvalitetstrening.

– Og det får han hos oss, sier Kjetil Rekdal, som lover at både Gamst og Steffen Iversen er i god tilstand når Italia er motstander om en uke.

For Morten Gamst Pedersen var det interessant å trene med en klubb han godt kunne vært ansatt i.

– Ja, vi har hatt mye kontakt og Vålerenga har vært en aktuell klubb, sier Gamst Pedersen til Dagsavisen.

Men han vil ikke gå i detaljer.

LANDSLAGSKOMPISER: Men Steffen Iversen og Morten Gamst Pedersen var nærme å også spille sammen på klubblaget. FOTO: SCANPIX
LANDSLAGSKOMPISER: Men Steffen Iversen og Morten Gamst Pedersen var nærme å også spille sammen på klubblaget. FOTO: SCANPIX Vis mer

– De to Kjetilene (Siem og Rekdal) vet vel hvor nær det har vært, sier han. Og avviser ikke at VIF også kan bli aktuell i framtiden.

Tromsø sa nei

Kjetil Rekdal mener Gamst ville passet i VIF, og fredag fikk han spilt fotball igjen på en knallhard VIF-økt. Hard fordi toppkampen Vålerenga - Start ikke spilles før mandag kveld.

Rekdal innrømmer at Gamst Pedersen har stått høyt på Vålerengas ønskeliste.

– Første gangen vi tok kontakt var etter at Tromsø rykket ned og vi rykket opp for noen år siden. Men vi gikk tjenestevei og kontaktet Tromsø først.

De blokkerte videre forhandlinger. Hadde vi snakket med Morten først kunne resultatet blitt annerledes, sier Kjetil Rekdal, som vedgår at «noen i VIF» har hatt hyppig kontakt med Gamst siden.

At faren hans, Ernst Pedersen, også har spilt for VIF, har gjort båndene sterke.

Også i vinter, da Gamst Pedersen slet med å få tillit i Blackburn, var en overgang til Vålerenga et tema.

– Hadde ikke «Gamsten» gjenvunnet en plass på Blackburns lag i vinter, er jeg temmelig sikker på at noe hadde skjedd i forhold til Vålerenga, sier Siem.

– Jeg trives i Vålerenga. Jeg kjenner mange av spillerne, kjenner Kjetil, både Siem og Rekdal og har gode relasjoner her, legger Gamst Pedersen til.

Kun Italia

Etter et knallår i Blackburn er ikke Vålerenga noe alternativ nå. Men han følger interessert med hva som skjer i klubben. Og legger merke til at veteraner som Steffen Iversen og Ronny Johnsen setter sitt preg på klubben.

– Kanskje jeg er her når jeg passerer 30, undrer Gamst.

Men nå er det bare kampen mot Italia om en uke som gjelder.

Før fellestreningen fredag terpet Gamst Pedersen dødballer på Vallefeltet. For alle skjønner at de blir viktige mot Italia.

– Jeg må justere cornerne noen centimeter opp i forhold til de jeg la mot Costa Rica. Det eneste som hjelper er terping og terping, sier Gamst Pedersen, som avsluttet økta med en sekser-kamp der han var på lag med Arni Gautur Arason, André Muri, Tom Henning Hovi, Stefan Ishizaki, Ardian Gashi og Morten Berre.

Intensiteten og innsatsen var høy i kampen Gamst-laget vant.

– Det er fint å ha Morten her. Vi gir ham et fullverdig tilbud og han bidrar til å gjøre våre egne treninger bedre, sier Kjetil Rekdal Men etter Italia- og Sverige-kampene er det Tromsø som får besøk av Gamst. Der skal han holde seg i form før ferie, og oppkjøring til den engelske ligaen begynner i juli.

(ANB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!