Gamst vil ha forklaring fra Hughes

På benken igjen i går.

(Dagbladet.no): Sist helg ble Morten Gamst Pedersen plassert på benken i en viktig Blackburn-kamp for første gang på to og et halvt år.

I går kveld var han igjen innbytter da Blackburn ble slått ut av Uefa-cupen av greske Larissa. Nå vil han ha en prat med manager Mark Huges og få en forklaring.

- Det tror jeg alle spillere ville gjort. Jeg skal ikke lage noe bråk eller trøbbel. Men jeg synes det er et ærlig spørsmål, og det kommer jeg til å stille ham på en rolig måte, sa Gamsten til VG etter kampen i går.

Blackburn vant 2-1 på Ewood Park, men tapte 2-3 sammenlagt etter 0-2-tapet i Hellas for to uker siden. Morten Gamst Pedersen fikk en snau halvtime som innbytter.

Åge Hareide sa tirsdag at han ville ta opp benkingen av Gamst med Hughes under sin Englands-tur denne uka.

I går fortalte imidlertid Hareide til Dagbladet.no at han ikke hadde snakket med Hughes, bare med Gamst Pedersen sjøl. Da fikk landslagssjefen inntrykk av at Gamsten skulle starte i går kveld.

Når så ikke ble tilfelle, er det kanskje på tide at Gamst Pedersen får avklart situasjonen. Venstrekanten gjorde en av sine beste kamper på Ullevaal mot Hellas sist.

I troppen til landskampen borte mot Bosnia 17. oktober utfordres han imidlertid av to av formspillerne fra Tippeligaen - Petter Vaagan Moen og Alexander Ødegaard.

HJEMMEKLAFF: Morten Gamst Pedersen spilte en god landskamp sist. Her feire han John Arne Riises drømmemål sammen med brødrene Riise. Men nå sliter Gamst Pedersen med tilliten fra Blackburn-manager Mark Hughes. Foto: Kyrre Lien, Scanpix
HJEMMEKLAFF: Morten Gamst Pedersen spilte en god landskamp sist. Her feire han John Arne Riises drømmemål sammen med brødrene Riise. Men nå sliter Gamst Pedersen med tilliten fra Blackburn-manager Mark Hughes. Foto: Kyrre Lien, Scanpix Vis mer
KOM INN: Gamsten fikk en snau halvtime som innbytter. Her i duell med Larissas keeper Stefanos Kotsolis og Marco Foerster.