Gamsten avviser Wengers voldsanklager

Arsenal-manageren hardt ut mot Blackburn.

ULLEVAAL (Dagbladet.no): Arsene Wenger freste mot Blackburn etter den tøffe 1-1-kampen på Ewood Park i går. Fire spillere fra hvert lag fikk gule kort - inkludert Blackburns Ryan Nelsen som fikk to og ble utvist.

- Det virket som det lå et sterkere ønske om vold enn om oppofrelse bak noen av duellene, sa Arsenal-manageren ifølge PA Sport.

Morten Gamst Pedersen kjenner seg ikke igjen i beskrivelsene fra franskmannen som skal ha forsøkt å kjøpe ham tidligere i sommer. Han bare trekker på smilebåndet av karakteristikken.

- Det gikk vel litt begge veier, sier Gamsten til Dagbladet.no.

- Hett og tøft

Han er enig i at det var en fysisk kamp, men ikke mer enn det det bør være i Premier League.

- Vi vil jo vinne på hjemmebane, så vi trøkka på. Det skjer jo at man springer i hverandre. Det ble hett og tøft, men aldri stygt, mener han.

Ved ett tilfelle så det ut som Gamsten tråkket på hodet eller nakken til Cesc Fabregas som lå nede på bakken.

- VOLDELIGE: Arsenal-manager Arsene Wenger mener Blackburn-spillerne tråkket litt vel hardt til på Ewood Park i går. Foto: REUTERS
- VOLDELIGE: Arsenal-manager Arsene Wenger mener Blackburn-spillerne tråkket litt vel hardt til på Ewood Park i går. Foto: REUTERS Vis mer

Blackburn-vingen bedyrer at det slett ikke var meningen.

- Jeg forsøkte å unngå å tråkke på ham, sier Gamst Pedersen og demonstrerer hvordan han forsøkte å løfte foten over Arsenals unge midtbanestjerne.

- Han løftet hodet akkurat da, og jeg traff ham. Men det var «shake hands» etterpå og jeg fikk ikke kort. Hadde det vært med vilje, ville jeg fått kort på den, mener nordmannen.

- Mye prat

Morten Gamst Pedersen sier han ikke kan tenke så mye på overgangsspekulasjonene rundt ham.

- Det har vært mye prat om både klubber og kontrakt. Jeg kan ikke gjøre så mye når klubben sier nei, sier han.

Så derfor må han si som fotballspillere flest i slike situasjoner - at han har det bra der han er og konsentrerer seg om å spille best mulig.

- Jeg må være i den «bobla» der jeg kan prestere, sier Gamsten.

Gamsten avviser Wengers voldsanklager
IKKE ENIG: Morten Gamst Pedersen, her i en duelle med Bacary Sanga, mener at de ikke sloss mer enn du må kunne forvente i Premier League.