Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Gamsten best i test

Slo samtlige lagkamerater på kondistest.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Kondisjonstesten er noe de fleste fotballspillere gruer seg til etter endt sommerferie. Et unntak er Morten Gamst Pedersen.

Vadsø-gutten, som fikk sitt store gjennombrudd i Premier League forrige sesong, var den eneste Blackburn-spilleren som løp den beryktede «biptesten» helt ut.

Løpsmaskin

Denne testen består av å rekke bort fra A til B innen det piper fra en høyttaler. Jo lengre ut i testen man kommer, jo kortere tid blir det mellom hvert pip.

- Jeg var i bra form da jeg kom tilbake på trening. Jeg løp i hvert fall en bip-test helt ut, sier Gamst Pedersen til Dagbladet.no.

- Var det flere enn deg som klarte det?

- Nei, men det var mange som var nære, sier han.

Da bør vel kanskje heller ikke komme som noen overraskelse at den spilleren i Premier League som løp aller mest i en enkelt kamp forrige sesong var nettopp Gamsten.

KANONSESONG: Morten Gamst Pedersen scoret ni mål og ble lagt kraftig merke til forrige sesong - også av United-boss Alex Ferguson. Her er Gary Neville for seint ute og må se Gamsten hamre inn 1-1 på Ewood Park. Foto: REUTERS
KANONSESONG: Morten Gamst Pedersen scoret ni mål og ble lagt kraftig merke til forrige sesong - også av United-boss Alex Ferguson. Her er Gary Neville for seint ute og må se Gamsten hamre inn 1-1 på Ewood Park. Foto: REUTERS Vis mer

Venstrekanten tilbakela hele 14,8 kilometer ved en anledning - meget høyt for en fotballspiller.

- Det er en av tingene jeg er sterk på. Jeg burde kanskje vært raskere siden jeg er ving, men jeg løper i hvert fall langt selv om andre er raskere. Utholdenheten er min force, sier Gamsten til Dagbladet.no.

Scoret praktmål

Blackburn er for tiden i Tyskland på treningsleir, og på søndag spilte de 1-1 mot Champions League-klare Hamburg. Om målet Gamst Pedersen scoret i den kampen er betegnende for hvordan sesongen hans kommer til å bli, har han mye godt i vente. Det var nemlig nok en gang av den spektakulære sorten.

- Det kom et langt oppspill på Jason Roberts. Han gjorde en stor prestasjon ved å nesten hente ballen på hodet og legge den ned til meg. Jeg kom på innsida av ham, fikk ballen på venstre lår og tok den med meg på førstetouchen. Jeg skjøt med høyrebeinet faktisk, og fikk kjempetreff, beskriver han.

Gamsten endte på ni ligamål forrige sesong, det samme som blant andre Jermain Defoe, Cristiano Ronaldo, Andy Cole og Shola Ameobi.

Føler ikke presset

Høydepunktet var utvilsomt da han egenhendig senket Manchester United på Old Trafford med to scoringer - som også satte fart på spekulasjonene om at Sir Alex Ferguson hadde fått øynene opp for ham.

image: Gamsten best i test

I år er han ikke lenger et ubeskrevet blad i England. Nå forventes det ting av ham og han har skaffet seg et navn i Premier League - uten at Gamsten bekymrer seg nevneverdig.

- Jeg føler ikke noe press. Jeg har lyst til å bidra, og har jeg en like god sesong som i fjor er det utrolig bra. Hele laget gjorde det bra i fjor, og det kan hende de er mer skjerpet mot oss i år.

- Og det er kanskje en del høyrebacker som er litt ekstra obs på deg?

- Hvem vet? Vi har så mange gode spillere at de ikke bare kan konsentrere seg om meg. Jeg tror at ting jeg lyktes med i fjor, kan jeg lykkes med i år også, sier han.

I fjor spilte han med nummer 12 og «Pedersen» på trøya. I år håper han å bytte ut navnet med «Gamst».

- Det er visst ikke helt avgjort om jeg får lov. Det er FA som bestemmer det, men jeg får vite det i nærmeste framtid. Jeg tror egentlig det går greit, sier han.