GOD KAMERAT: Ryan Nelsen (høyre) har vært i Blackburn nesten like lenge som veteran Morten Gamst Pedersen, men i går ble han fristilt av klubben, og ender trolig i Tottenham. Her mot Chelseas Florent Malouda.Foto: SCANPIX/AFP/GLYN KIRK
GOD KAMERAT: Ryan Nelsen (høyre) har vært i Blackburn nesten like lenge som veteran Morten Gamst Pedersen, men i går ble han fristilt av klubben, og ender trolig i Tottenham. Her mot Chelseas Florent Malouda.Foto: SCANPIX/AFP/GLYN KIRKVis mer

Gamsten ble sjokkert av Nelsens Spurs-overgang

- Hadde det vært opp til meg, hadde han blitt.

Fotballstudio fra kl. 20.45: Aston Villa — Queens Park Rangers, Blackburn — Newcastle, Bolton — Arsenal, Fulham — West Bromwich, Sunderland — Norwich.

(Dagbladet): Bare formaliteter gjenstår før newzealandske Ryan Nelsen skriver under for Tottenham, etter at 34-åringen ble fristilt av Blackburn på siste dag av overgangsvinduet.

Nelsen har vært i Rovers siden 2005, men den siste tida har stopperen vært plaget av skader, og han har fått bidratt i bare én kamp denne sesongen.

For Morten Gamst Pedersen kom det likevel som en stor overraskelse at den langvarige Blackburn-spilleren ble løst fra kontrakten.

Sjokk
- Det kom som et sjokk på meg, Ryan har vært i klubben nesten like lenge som meg, og jeg husker enda den første treningen han hadde med oss. Vi spilte på lag og han gjorde et skikkelig godt inntrykk, skriver nordmannen i bloggen sin.

- Ryan er en skikkelig god kamerat og jeg kommer til å savne ham både som person og spiller. Hadde det vært opp til meg, så hadde Ryan blitt her hos oss, men jeg kan ikke annet enn å ønske han lykke til videre i Tottenham, fortsetter Gamsten.

Nelsens agent Lyle Yorks sier ifølge Mirror at de bare venter på avklaringen før 34-åringen kan ikle seg Spurs-drakt, etter at de ble enige med Blackburn om en slutt avtale.

Overgangen kommer nok også som en overraskelse på mange Tottenham-fans, nettopp fordi aldrende Ryan Nelsen har vært såpass plaget med skader den siste tida.

Alltid likt ham
Manager Harry Redknapp mener imidlertid Nelsen vil bli en bra forsterkning av en tropp som plages av stadige skader på Ledley King, og nylige skader på forsvarere som Kyle Walker og William Gallas.

- Han er en bra konkurransemann, og en bra type å ha i klubben. Jeg har alltid likt ham, sier Redknapp.

Morten Gamst Pedersen og Blackburn må uansett klare seg uten Nelsen hjemme mot Newcastle i kveld, uten at nordmannen frykter det vil koste dem poeng.

- Vi var gode mot dem da vi slo dem ut av cupen på Ewood Park. Jeg håper vi klarer å spille nok en god kamp, og slå dem i serien også, sier Gamst.