Gamsten dro en parodi på Annan

«Mistet balansen» under tirsdagens pressemøte

GJØGLER: Morten Gamst Pedersen liker å ha det moro på landslagssamling, og vartet opp med en liten Annan-parodi på pressemøtet etter dagens trening. Her sammen med Bjørn Helge Riise og assistent Ola By Rise.  Foto: ERLING HÆGELAND/Dagbladet
GJØGLER: Morten Gamst Pedersen liker å ha det moro på landslagssamling, og vartet opp med en liten Annan-parodi på pressemøtet etter dagens trening. Her sammen med Bjørn Helge Riise og assistent Ola By Rise. Foto: ERLING HÆGELAND/DagbladetVis mer

||| BRISTOL HOTEL (Dagbladet): Anthony Annans klypetak i underlivet til André Muri har blitt en snakkis i Fotball-Norge, også blant landslagsgutta.

Mandag forklarte ghaneseren at han tok tak i VIF-stopperen fordi han holdt på å miste balansen - en forklaring som er blitt møtt med mer latter enn forståelse.

Det ble tydelig da spillerne kom ned i kjelleren på Bristol Hotel til kveldens pressemøte.

Morten Gamst Pedersen går sjelden av veien for en spøk, og vartet opp med en liten Annan-parodi da han tilsynelatende mistet balansen i trappa.

- Oi, jeg holder på å falle! Jeg må holde meg fast i noen, varslet Gamst før han klamret seg fast i landslagskaptein Brede Hangeland.

- Ingen vits i å klage
I lys av helgas Annan-klyping spurte Dagbladet noen av landslagsgutta hva de selv har opplevd av sleipe tjuvtriks fra motspillere - og om de har praktisert noen av de samme øvelsene som ghaneseren.

John Arne Riise sier han er blitt utsatt for de samme tingene som Muri.

- Det skjer veldig ofte: Balletak, rumpetak, tråkking på tær, klyping i magen, ryggen og brystvortene. Det skjer hele tida, sier han til Dagbladet.

- Hvordan reagerer du da?

TATT PÅ FERSKEN: Anthony Annans rumpeklyping på André Muri. - Sånt skjer hele tida, sier John Arne Riise.  Foto: TV2
TATT PÅ FERSKEN: Anthony Annans rumpeklyping på André Muri. - Sånt skjer hele tida, sier John Arne Riise. Foto: TV2 Vis mer

- Det er en del av gamet. Det er ufint, men hva kan du gjøre? Dommeren ser det ikke, og det er ingen vits i å klage og diskutere i dagesvis. Glem det og gå videre.

- Har du svart med samme mynt, og i så fall på hvem?

- Det kan jeg ikke si. Jeg gjør det av og til, men holder meg unna balletak, sier Riise.

- Idiotisk
Roma-proffen synes det er synd at klypingen på Lerkendal har overskygget mye av kampen, men han skjønner at folk stusset over den direktesendte seansen mellom Martin Andresen og Nils Arne Eggen.

- Jeg synes den Eggen/Andresen-greia var mer idiotisk. Martin var fin og saklig, men jeg vet ikke hva han andre forsøkte på, sier Riise.

Lillebror Bjørn Helge har også opplevd at motspillere blir i overkant intime.

- Jeg har opplevd det samme som Muri - at noen har tatt et skikkelig balletak. Det skjedde vel i en kamp mot HamKam for noen år siden, sier han, og legger til at han selv aldri har kløpet på fotballbanen.

Steffen: - Fryktelig urettferdig
Brede Hangeland har lært seg en del tjuvtriks i løpet av Premier League-karrieren, men klyping i underetasjen er ikke på reportoaret.

- Nei, det kan du være helt sikker på at jeg ikke har gjort.

- Hva er det verste du har vært borti selv?

"MISTET BALANSEN": På vei ned trappa mistet Gamst tilsynelatende balansen og måtte klamre seg til en lagkompis. 
Foto: Morten Holm / Scanpix
"MISTET BALANSEN": På vei ned trappa mistet Gamst tilsynelatende balansen og måtte klamre seg til en lagkompis. Foto: Morten Holm / Scanpix Vis mer

- Det er de klassiske tingene. At folk tråkker på tærne, eller at det kommer en albue som ikke skulle vært der. I fotball på høyt nivå vil det alltid være tjuvtriks og spill over grensa, sier han til Dagbladet.

I etterkant av Annan-episoden har Nils Arne Eggen oppfordret media til å spørre Steffen Iversen om hvor mye skitne triks som forekommer på en fotballbane, for eksempel inne i feltet på en corner.

Dagbladet tok RBK-treneren på ordet.

- Det er egentlig ingen vits i å være i feltet når vi har corner. For jeg blir bare holdt uansett. Det med Annan mener jeg bare er en fillesak, det er fryktelig urettferdig mot ham. Det er media som har skapt det. I England er det hele tida klyping og sparking mot akillesen, sier Iversen.

FORSVARER ANNAN: - Fryktelig urettferdig, sier Steffen Iversen om det store fokuset på Annans klyping. 
Foto: Gorm Kallestad / Scanpix
FORSVARER ANNAN: - Fryktelig urettferdig, sier Steffen Iversen om det store fokuset på Annans klyping. Foto: Gorm Kallestad / Scanpix Vis mer