Gamsten eier Glimt-spiller

Vil investere i flere norske talenter.

Morten Gamst Pedersen eier en del av Bodø/Glimts Trond Olsen (23). Blackburn-proffen vil investere i flere fotballtalenter.

- Jeg ser ikke bort fra at det blir flere. Det er naturlig for Morten å investere i spillere, sier Gamstens onkel Olav Werner Pedersen til Aftenposten.

Gamst Pedersen opprettet i 2005 selskapet Gamst Invest. Formålet er «å drive sponsor- og konsulentvirksomhet, samt verdipapir- og eiendomsinvesteringer og deltakelse i andre selskaper med lignende virksomhet».

Blackburn-proffen har mange jern i ilden.

- Det handler mest om verdipapirer og eiendom i Norge. Fotballspillere kan jo bli skadet eller falle i verdi. Det samme kan skje med hus, men ikke i like stor grad, sier Olav Werner Pedersen til Aftenposten.

Bodø/Glimt var i akutt pengekrise i fjor sommer da de ønsket å hente hjem Trond Olsen fra Lillestrøm. Tre ulike grupperinger sørget for det finansielle, den ene av dem var Gamst Invest.

Gamstens far, Ernst Pedersen, er direktør i Bodø/Glimt og aksjonær i Gamst Invest.


(NTB)

INVESTERER I SPILLERE: Morten Gamst Pedersen følger nok litt mer med Bodø/Glimt enn han gjorde før. Blackburn-proffen eier en delk av lynvingen Trond Olsen, og er interessert i å investere i flere spillere. Foto: AP
INVESTERER I SPILLERE: Morten Gamst Pedersen følger nok litt mer med Bodø/Glimt enn han gjorde før. Blackburn-proffen eier en delk av lynvingen Trond Olsen, og er interessert i å investere i flere spillere. Foto: AP Vis mer
<B>BLE HENTET HJEM:</B> Mens Bodø/Glimt var i pengekrise, ble Trond Olsen hentet hjem fra Lillestrøm med Gamstens hjelp.