Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Gamsten endelig husvarm

Morten Gamst Pedersen er kommet seg ut av hotellrommet og inn i eget hus. Det tror han betyr mye for hans ferske suksess for Blackburn.

Lørdag banket Morten Gamst Pedersen inn 1- 0, scoret nesten på et strålende frispark og tok corner til en av Paul Dickovs to scoringer i den overbevisende 3- 0-seieren over Norwich. Han var ute i kulda mesteparten av høsten. Nå framstår han som den nye yndlingen i Blackburn, kåres til «man of the match» og skrytes i høyere skylag av både sjefer og fotballkommentatorer.

Manager Mark Hughes skjuler ikke at han er forbløffet over 23-åringens forvandling.

-  Jeg trodde ikke han var klar for kravene i Premier League, men han har krummet nakken og ikke rotet rundt. Han har jobbet hardt i to og en halv måned, kommet seg inn på laget og har nå stor betydning for oss.

Hyggelig med ros

-  Alltid hyggelig med ros. Det er lov å kose seg med øyeblikkene, men det gjelder ikke å ta helt av. Nå må jeg konsentrere meg om å holde beina på jorda, sier Gamst Pedersen til Dagbladet etter ei helg med mye hyggelig avislesing.

Selv mener Gamsten at skiftet av bomiljø har hjulpet ham opp og fram. Han innrømmer at hotellrommet etter hvert gikk ham på nervene.

-  Det er helt opplagt. Jeg har bodd i koffert og ikke hatt noe som er mitt, sier han.

Eget hjem

Nå har han bodd noen uker i huset han brukte lang tid på å finne - og trives merkbart bedre.

-  Det tar tid å kjøpe bolig i England. Og jeg kjøpte ikke før jeg fant noe jeg hadde lyst på. Men nå har jeg min egen TV, mitt eget kjøleskap og kan smøre meg ei brødskive når jeg vil sjøl. Jeg har det mer komfortabelt og føler meg mer hjemme, sier Gamst Pedersen som ellers ikke har endret stort på vanene sine siden Tromsø-tida.

Han mener det er like viktig å jobbe steinhardt på trening nå som da han sleit som verst i høst.

-  Det kommer nok til å fortsette å gå to steg fram og ett tilbake for min del. Nå har jeg nok nettopp gått to steg fram. Det er ingen selvfølge at det fortsatt vil gå oppover, men jeg har i alle fall bygd noe å gå videre på, sier han.

Mark Hughes har hele tida trodd på nordmannen sin. Det har han også sagt til Gamsten.

-  Han er et opplagt talent, men han er ung. Han kommer fra en annen måte å spille fotball på og fra et annet land. Da tar det alltid tid å akklimatisere seg, sier han.

-  Blir stor

Og nå har Hughes ubegrenset tro på Gamst Pedersen:

-  Fra nå av og ut sesongen kommer han til å være en stor spiller for oss.

Neste kamp blir i FA-cupen mot Burnley søndag.

-  Jeg har veldig lyst til å fortsette å gjøre det bra. Det er mange sultne ulver som vil ha plassen min, men jeg skal gjøre alt for å fortsette som nå, sier Morten Gamst Pedersen til Dagbladet.

SCORINGSKAMERATENE: Blackburns Morten Gamst Pedersen og Paul Dickov scoret alle tre målene i hjemmemøtet på Ewood Park lørdag da Norwich ble sendt hjem med tap. - Det er lov å kose seg med øyeblikkene, men det gjelder ikke å ta helt av, sier Gamsten.
IKKE SÅ MORO: Morten Gamst Pedersen måtte slite benken i Blackburn i mange kamper.