Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Gamsten er Norges største stjerne

Grekerne frykter Norge.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

• Dagbladet.no live i kveld: Hellas - Norge kl. 20.30

ATEN (Dagbladet.no): - Morten Gamst Pedersen er deres største stjerne, sier Pavlos Depollas, journalist i den greske sportsavisa med det engelske navnet SportDay.

Han skriver for det meste om internasjonal fotball. Nå sitter han på Norges siste landslagstrening før møtet med Hellas på Georgios Karaiskakis stadion.

- Men Ole Gunnar Solskjær?

- Ja, han er den best kjente. Men Gamst Pedersen er den største stjerna, insisterer den greske journalisten.

Får det tøft

Han tror Hellas får det vanskelig i kveld.

- Hellas er ikke på sitt beste nå. Resultatet i den første kampen var greit (0-1 borte mot Moldova), men spillet var ikke spesielt bra. Særlig ikke i første omgang, sier han.

STØRSTE STJERNA: Ole Gunnar Solskjær har det største navnet, men Morten Gamst Pedersen er den største stjerna, mener den greske sportsjournalisten Pavlos Depollas. Foto: SCANPIX
STØRSTE STJERNA: Ole Gunnar Solskjær har det største navnet, men Morten Gamst Pedersen er den største stjerna, mener den greske sportsjournalisten Pavlos Depollas. Foto: SCANPIX Vis mer

Dessuten regner grekerne Norge som en utfordring.

- Vi kjenner mange av spillerne fra Premier League -  Riise, Gamst og Solskjær. Norge er et solid lag. Noen av forsvarsspillerne deres er kanskje ikke like kjente navn, men generelt ses Norge som en tøff motstander, sier Depollas.

Uenig med Hareide

Åge Hareide sa torsdag at han regner med at Hellas vil kaste seg over Norge.

Den greske sportsjournalisten mener det ikke nødvendigvis blir slik.

- Otto Rehagel ønsker den samme rytmen gjennom hele kampen. Derfor tror jeg ikke Hellas vil gå ut og presse hardt fra første minutt, det kommer heller gradvis, sier Depollas.

Landslagstrener Otto Rehhagel har tøffe tider i Hellas om dagen. Han ligger i verbal krig med landets sportsjournalister.

Rehhagel kjefter på journalistene fordi de etter hans oppfatning vil ta ut laget selv. Journalistene mener Rehhagel tviholder på sine gamle helter fra EM-seieren i 2004.

- Mange klager på at han ikke skifter ut spillerne. Theodoros Zagorakis spiller sine siste to kamper på landslaget mot Norge og Bosnia (førstkommende onsdag journ. anm.), sier Pavlos Depollas.

Han trekker fram AEK-spissen Nikolaos Lyberopoulos og Trond Sollieds Olympiakos-keeper Antonios Nikopolidis som to formsterke greske spillere.

<B>PRAKTMÅL: Morten Gamst Pedersen scoret et Marco van Basten-lignende mål mot Ungarn.
<B>SCORER IGJEN?</B> Ole Gunnar Solskjær scoret to mål i forrige bortekamp mot Ungarn. Scorer han igjen i kveld?