Gamsten er sprekest i Blackburn

Hylles av Hughes.

(Dagbladet.no): Han nikket inn 0-1 og skrudde unn Blackburns andre mål på frispark da Blackburn senket Manchester City med 3-0 borte lørdag kveld.

I dag mottar Morten Gamst Pedersen bøtter med lovprisninger fra Rovers-manager Mark Hughes.

- Han har jobbet hardt og er nå den sprekeste karen i tropppen. Når vi spiller bra, er det ofte fordi Morten spiller bra. I fjor tror jeg han var involvert i 50 prosent av alle målene vi scoret, og han ser ut til å ha en liknende påvirkning denne sesongen, sier den tidligere United-spissen til The Independent.

Hughes kritiserte nordmannen i begynnelsen av desember. Siden har Gamstens formpil bare pekt oppover.

- Han innrømmer selv at han ikke var like god som i fjor, tidlig i sesongen. Men i løpet av den siste halvannen måneden har han kommet opp der igjen, nå er han kanskje enda bedre, sier Hughes.

25-åringen sa til Dagbladet.no lørdag kveld at det er tilfeldig at han igjen scorer på frispark mot City.

- Hvis man prøver, lykkes man, sa Gamsten.

Hughes mener Gamstens frisparkperler ikke har noe med flaks og tilfeldigheter å gjøre.

NY PERLE: Her skrur Gamsten inn 0-2 mot City lørdag kveld. Mark Hughes tror ikke han har sett noen som skyter ballen reinere enn nordmannen.
NY PERLE: Her skrur Gamsten inn 0-2 mot City lørdag kveld. Mark Hughes tror ikke han har sett noen som skyter ballen reinere enn nordmannen. Vis mer

- Som en dødballspesialist vil jeg plassere ham i klasse med de aller beste i Premier League. Det folk ikke forstår er hvilken kraft og fart han får på ballen. Jeg tror ikke jeg har sett noen treffe ballen så reint og riktig, sier Hughes.

Også i The Times får Gamsten en strålende attest fra Hughes.

- Han er den som er i best form i stallen vår. Han løper lengst og han er en storspiller for oss i øyeblikket.

• Din kommentar: Hvem slår bedre frispark enn Gamsten i Premier League?

STARTET MED Å BENKE NORDMANNEN: I Independent-intervjuet forteller Mark Hughes at han først ikke ville bruke Gamsten, fordi han ikke var klar for tøffe Premier League.
TO MÅL LØRDAG: Her gir Gamsten tommelen opp for nikken etter innlegg fra Bentley.