Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Gamsten hyller England

- Den engelske fotballkulturen gir deg lov til å prøve på mye dristigere ting enn hjemme.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det sier Blackburn-proffen i et portrettintervju i morgendagens Sportmagasin.

Det var mot Nord-Irland Morten Gamst Pedersen (24) skjøt seg inn i hukommelsen til alle som liker fotball.

I sin landslagsdebut scoret han et spektakulært volleymål.

- Jeg husker jeg tenkte at det var bare å kline til. Hadde jeg bomma hadde folk sikkert spurt \'herregud, hvorfor skjøt du\'? Det er litt sånn det er i Norge. Når du prøver på litt dristige ting i England, sier de ofte \'unlucky\' uten å irritere seg over at du ikke klarte det du prøvde på. Jeg synes det er helt greit å prøve så lenge du jobber tilbake hvis du mislyktes, sier han.

Nervøs boyband-artist

I Sportmagasinet fredag kan du lese om Gamst Pedersen som tar et oppgjør med janteloven.

Han snakker blant annet om 73-millionerskontrakten han har signert med Blackburn, og de nervøse minuttene som boybandstjerne.

- Før vi opptrådte på Tusenfryd var jeg skikkelig nervøs. Jeg var faktisk klam i nevene. Jeg kjenner det i magen når jeg skal spille fotballkamp også, men dette var mye verre. Jeg var totalt på bortebane, sier han.

Vil slå tunnel på Ronaldinho

GLAD I ENGLAND: Morten Gamst Pedersen roser engelsk fotballkultur, og samtidig tar han et oppgjør med norsk jantelov. Foto: ERIK BERGLUND
GLAD I ENGLAND: Morten Gamst Pedersen roser engelsk fotballkultur, og samtidig tar han et oppgjør med norsk jantelov. Foto: ERIK BERGLUND Vis mer

Venstrevingen innrømmer at han drømmer om å slå tunnel på Ronaldinho når Norge tar imot Brasil på Ullevaal 16. august.

- Klarer jeg å slå tunnel på han, skal jeg klappe han på skulderen etterpå og si \'nuts\'. Det er kallenavnet på nutmeg, som er ordet for tunnel på engelsk, sier han.

Selv om Gamst Pedersen hyller den engelske fotballkulturen, betyr ikke det at han har tenkt å gi opp det norske landslaget.

- Den største drømmen min er å spille i et mesterskap med Norge. Vi har gode sjanser på EM. Vi har en ung stall, og det tar tid å bygge opp et nytt landslag. Men vi kan bli gode om vi får noen år på ræva først, slår han fast.