Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Gamsten i flydrama

Flyet med Morten Gamst Pedersen og Blackburn ble truffet av lynet på vei hjem fra lørdagens kamp mot Portsmouth. Flere av spillerne fryktet for livet.

Lynet traff flymotoren, kun noen få meter fra Gamst Pedersens vindusplass. Kapteinen sa det var det verste han hadde opplevd, men selv beholdt finnmarkingen roen da værgudene viste sine krefter lørdag kveld.

-  For det første var det sterk turbulens, noe som egentlig ikke gjør meg noe. Men plutselig slo lynet ned i flymotoren, like ved vinduet der jeg satt. Det smalt høyt, og lyste opp. Jeg trodde noen tok bilde, og smilte pent, spøker Gamst Pedersen.

Nå kan han le. Men han lo ikke mye lørdag kveld, da det hele skjedde i 10|000 fots høyde. Pilotene varslet på forhånd at passasjerene måtte regne med turbulens, men ingen hadde ventet hva som skulle skje bare minutter senere.

Lynet traff den ene motoren, og ifølge Gamst Pedersen mistet flyet kontakten med bakkenivå. Flere av hans lagkamerater ble livredde, i likhet med mange av de andre passasjerene.

Savage takker Gud

-  Støttet du lagkameratene dine på noen måte?

-  Nei, jeg så hvor redde de var, og bestemte meg for ikke å si noe til dem. Det er ofte best i slike situasjoner, sier Gamst Pedersen til Dagbladet.

Gamsten, som ikke er helt ukjent med nordnorske vindkast, sier han har opplevd verre tidligere. Det hadde imidlertid ikke kapteinen.

 LYN-VINGEN:  Blackburns ving Morten Gamst Pedersen så lynet slå ned i flymotoren, kun noen få meter fra vindusplassen. -  Forstår godt at folk ble livredde, sier Gamsten. Foto: Scanpix
LYN-VINGEN: Blackburns ving Morten Gamst Pedersen så lynet slå ned i flymotoren, kun noen få meter fra vindusplassen. - Forstår godt at folk ble livredde, sier Gamsten. Foto: Scanpix Vis mer

-  Etterpå kom kapteinen og snakket med oss, og fortalte at han aldri hadde opplevd en verre situasjon i luften tidligere. Men all honnør til førerne av flyet. De taklet situasjonen etter boka, og fikk oss trygt ned på bakken, sier Gamst Pedersen.

Gamstens lagkamerat, midtbanespilleren Robbie Savage, var en av dem som trodde hans siste dag var kommet. I går uttalte han til den engelske avisen The Sun at han takker Gud for at han lever.

Mammas taco

-  Kapteinen sa på forhånd at vi kunne vente oss turbulens, men himmelen var helt blå. Like etterpå kjørte flyet inn i en stor mørk sky. Plutselig kom et blått lysglimt og vi hørte en eksplosjon. Da trodde jeg vi skulle dø, sier Savage - som sier han aldri har opplevd noe verre.

Selv fikk Gamst Pedersen den best mulige oppfølgingen etter hendelsen. Hans mor hadde nemlig tatt turen fra Finnmark for å feire påske i Gamstens leilighet.

-  Nå har mamma laget taco til meg. Hun er på påskeferie her, så nå skal jeg kose meg, sier 24-åringen fornøyd.

Blackburn ligger på en foreløpig femteplass på tabellen, fem seriekamper før sesongslutt. Bare superspissen Craig Bellamy har scoret flere mål enn Gamsten for the Rovers denne sesongen. Nå håper han at silkefoten skal fungere fint også i de kommende kampene, for å holde liv i håpet om kvalifisering til Champions League neste sesong.

-  Vi får det ikke enkelt i sesongavslutningen, men sjansen er absolutt tilstede. Vi har vært gode på hjemmebane, men får det tøft mot Liverpool hjemme på Ewood Park i helgen, sier Gamst Pedersen.

Gamsten i flydrama

De fire beste lagene i Premier League kvalifiserer seg til Champions League påfølgende sesong. Blackburn ligger foreløpig fire poeng bak Tottenham på fjerdeplass.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media