Gamsten i flydrama

Flyet med Morten Gamst Pedersen og Blackburn ble truffet av lynet på vei hjem fra lørdagens kamp mot Portsmouth. Flere av spillerne fryktet for livet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Lynet traff flymotoren, kun noen få meter fra Gamst Pedersens vindusplass. Kapteinen sa det var det verste han hadde opplevd, men selv beholdt finnmarkingen roen da værgudene viste sine krefter lørdag kveld.

-  For det første var det sterk turbulens, noe som egentlig ikke gjør meg noe. Men plutselig slo lynet ned i flymotoren, like ved vinduet der jeg satt. Det smalt høyt, og lyste opp. Jeg trodde noen tok bilde, og smilte pent, spøker Gamst Pedersen.

Nå kan han le. Men han lo ikke mye lørdag kveld, da det hele skjedde i 10|000 fots høyde. Pilotene varslet på forhånd at passasjerene måtte regne med turbulens, men ingen hadde ventet hva som skulle skje bare minutter senere.

Lynet traff den ene motoren, og ifølge Gamst Pedersen mistet flyet kontakten med bakkenivå. Flere av hans lagkamerater ble livredde, i likhet med mange av de andre passasjerene.

Savage takker Gud

-  Støttet du lagkameratene dine på noen måte?

-  Nei, jeg så hvor redde de var, og bestemte meg for ikke å si noe til dem. Det er ofte best i slike situasjoner, sier Gamst Pedersen til Dagbladet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer