HJEM TIL NORGE: Morten Gamst Pedersen har hatt ei fin uke: Scoring mot Tsjekkia, sluttforhandlinger med Rosenborg - og presentasjon i dag. Foto: NTB Scanpix
HJEM TIL NORGE: Morten Gamst Pedersen har hatt ei fin uke: Scoring mot Tsjekkia, sluttforhandlinger med Rosenborg - og presentasjon i dag. Foto: NTB ScanpixVis mer

Gamsten klar for Rosenborg

Presenteres i dag.

(Dagbladet:) Rosenborg inviterer til pressekonferanse i dag klokka 12. Her skal en ny spiller presenteres.

Kilder opplyser til Dagbladet at det dreier seg om Morten Gamst Pedersen (32). Avtalen skal ha blitt endelig inngått denne uka, etter at Gamst Pedersen sikret norsk uavgjort med sitt skudd i sluttminuttene mot Tsjekkia.

Gamsten har spilt utenlands i snart ti år, siden overgangen fra Tromsø til Blackburn sommeren 2004. Finnmarkingen kommer til Trondheim fra et mislykket opphold i tyrkiske Kardemir Karabükspor, og skal først og fremst være tiltenkt en rolle som indreløper på Per Joar Hansens midtbane - i tillegg til at han også kan brukes på venstrekanten.

Målet som forsvant inn bak de løse hanskene til Petr Cech i Praha på onsdag, var vadsøværingens 17. på 79 landskamper.

Gamst Pedersen ble før helga meldt så godt som klar for Rosenborg.

Det viste seg imidlertid at saken kanskje ikke var fullt så biff som den ble servert som i første omgang.

Både Gamsten selv og agent Rune Hauge har avvist at kontrakten med tyrkiske Karabükspor er opphevet, slik det ble hevdet.

Men det 32-åringen kunne bekrefte tidligere i uka, var at Hauge var i dialog med tyrkerne om en løsning - mens han selv var i Praha med landslaget.

- Jeg har lyst til å spille fotball, det er det som er det viktige. Det er jo det dialogen går på. Så får man se hva tilbakemeldingen derfra blir, og ta det derfra, sa Gamst da.