Gamsten og Riise slakter Northug-kritikerne

- De som roper høyest i hylekoret burde skamme seg.

PALL TIL BESVÆR: Petter Northug kom for sent og feil antrukket til blomsterseremonien i Sveits i helga. Det utløste debatt og rabalder.Foto: SCANPIX/AP/Laurent Cipriani
PALL TIL BESVÆR: Petter Northug kom for sent og feil antrukket til blomsterseremonien i Sveits i helga. Det utløste debatt og rabalder.Foto: SCANPIX/AP/Laurent Cipriani Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): En skuffet Petter Northug og en forsentkomming til blomsterseremoni i La Clusaz ble uten tvil den store snakkisen i norske sportsmedier etter denne helga.

Vegard Ulvang og Thomas Alsgaard var blant dem som reagerte på måten Northug og teamet rundt framsto etter 30-kilometeren i helga, og i går sto flere fram og kritiserte begge.

Nå får Petter Northug støtte av to av våre største sommeridrettsprofiler. Morten Gamst Pedersen og John Arne Riise bruker begge stor plass på sine blogger til å forsvare skistjernen, og kommer med harde angrep på kritikerne.

- Hva vil de oppnå med dette? Vil de at Petter Northug skal oppføre seg slik de gjorde på 90-tallet? Aksepterer de ikke at noen idrettsutøvere er litt annerledes og reagerer på andre måter enn de selv gjorde?, spør John Arne Riise.

Han understreker at han ikke kjenner de nøyaktige omstendighetene rundt helgas hendelser i Sveits, men påpeker samtidig at det virker som om kritikerne ikke gjør det heller.

- Jeg er helt enig i at man som idrettsutøver alltid skal prøve å ha god folkeskikk, både på og utenfor idrettsbanen, men også vi idrettsutøvere må få lov til å ha noen dårlige dager, hvor vi ikke ønsker å snakke med noen. Ikke noen! Ikke trener, foreldre, kjærester, journalister — INGEN, skriver Roma-backen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer