Morten Gamst Pedersen

«Gamsten» om ryktene: Innboksen koker

- Det har blitt litt ståhei. Folk er nysgjerrige, sier Morten Gamst Pedersen til Dagbladet.

SVARER PÅ SPEKULASJONENE: Morten Gamst Pedersen. Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB
SVARER PÅ SPEKULASJONENE: Morten Gamst Pedersen. Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Morten Gamst Pedersen (41) har blitt rent ned av meldinger etter spekulasjoner om en mulig sjokkretur til britisk fotball.

- Det har blitt litt ståhei. Jeg har fått mange spørsmål fra den ene og den andre. Folk er nysgjerrige. Men de som kjenner meg i Ranheim, bare flirer, sier Morten Gamst Pedersen til Dagbladet.

Grunnlaget for spekulasjonene er et intervju som den tidligere Premier League-stjerna har gjort med Sport Bible, gjengitt av Nidaros, som skriver at Gamst Pedersen, som nå spiller for Ranheim, ønsker seg en overgang til walisiske Wrexham AFC.

Men overfor Dagbladet nyanserer nå den tidligere Blackburn-stjerna saken og beretter hva som er realiteten.

HELT: Morten Gamst Pedersen huskes fortsatt godt for alt han utrettet i Premier League og kobles igjen til britisk fotball. Foto: NTB Scanpix
HELT: Morten Gamst Pedersen huskes fortsatt godt for alt han utrettet i Premier League og kobles igjen til britisk fotball. Foto: NTB Scanpix Vis mer

- Det ville være å lyve

Wrexham har siden 2020 hatt Hollywood-skuespillerne Ryan Reynolds og Rob McElhenney som eiere. En dokumentarserie om klubben og de nye eierne har gjort klubben meget populær, og Gamst Pedersen fikk et direkte spørsmål fra Sport Bible om han kunne tenke seg å spille for klubben, hvis han fikk et tilbud.

- Det ville være å lyve å si nei. De har en sinnssykt artig historie og man kan ikke si nei til å være med på et sånt eventyr. Men det er ikke noe formelt på gang. Jeg har ikke hørt noe derfra. Og jeg stortrives i Ranheim og har det veldig bra her. Jeg vil gjerne utrette mest mulig i Ranheim, sier Gamst Pedersen til Dagbladet.

41-åringen fortsetter å sprenge grenser og leverer på et uvanlig høyt nivå, alderen tatt i betraktning. Gamst Pedersen har denne sesongen vært involvert i fire kamper for Ranheim, som ligger på en meget sterk 4. plass i OBOS-ligaen under ledelse av Kåre Ingebrigtsen.

«Gamsten» har en ettårskontrakt med Ranheim, men etter det Dagbladet erfarer, har han samtidig en «gentlemen's agreement» som innebærer at kontrakten kan opphøre 1. august.

Imponerer

Om det skulle dukke opp et tilbud fra Wrexham, presiserer den tidligere Blackburn-stjerna at han vil vurdere det nøye, men gjentar at han stortrives i Ranheim.

- Rosenborg sliter på nedre halvdel i Eliteserien. Ranheim er topplag i OBOS. Er dere Trondheims beste lag nå?

- Haha. Vi vinner i hvert fall flest kamper for tiden, sier Gamst Pedersen og ler.

- Er det mulig å rykke opp?

- Det er ikke umulig, selv om vi ikke har det største budsjettet. Hvis vi klarer å sette oss i posisjon til å kjempe om det, skal vi gjøre alt vi makter.

Gamst Pedersen og Ranheim møter Sogndal til toppkamp i OBOS-ligaen seinere i dag kl. 17.00.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer