Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Gamsten scoret med hånda

Sesongens andre hjemmetap for Newcastle.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Newcastle-Blackburn 0-1.

Det måtte en norsk lanke til for å påføre Newcastle sesongens andre hjemmetap. For selv om det har gått trått for Graeme Souness\' menn denne sesongen, har de ikke tapt seriekamp på St. James\' Park siden august.

Morten Gamst Pedersen dyttet ballen over mållinja med hånda i en tøff duell nesten inne på målstreken.

Newcastle skulle trolig hatt frispark i forkant av situasjonen, da Shefki Kuqi klatret på Peter Ramage og headet til Gamst Pedersen, og TV-bildene levner liten tvil om at Gamsten banker ballen inn med hånda.

Hughes så ingenting

Til hans forsvar kan det sies at han ble tøft behandlet foran målet, og det er ikke sikkert han bruker hånda med vilje. Ballen ville trolig havnet i målet uansett hvor den hadde truffet Gamst Pedersen eller Newcastle-spilleren som begge var på full fart inn mot målet.

Managere har en egen tendens til ikke å følge så godt med når spillerne deres scorer omdiskuterte mål. Blackburn-sjef Mark Hughes hevder for eksempel at han ikke så om ballen traff hånda til Gamsten.

- Selv om vi kan ha hatt noe hell i forbindelse med målet vårt, synes jeg spillet vårt fortjente et seiersmål uansett hvordan det kom, sier manageren ifølge BBC.

GAMSTS HÅND: Morten Gamst Pedersen feirer etter at han slo inn det avgjørende målet mot Newcastle med hånda. Foto: EPA/Scanpix
GAMSTS HÅND: Morten Gamst Pedersen feirer etter at han slo inn det avgjørende målet mot Newcastle med hånda. Foto: EPA/Scanpix Vis mer

Souness: - Ironisk

Heller ikke Newcastles manager så hva som skjedde i farta, men etter å ha sett reprisen på TV, mente han målet burde vært annullert.

- Jeg så det ikke der og da, og det gjorde tydeligvis ikke dommeren eller linjemannen heller, for etter å ha sett det oppfatter jeg det som et regelbrudd av Shefki Kuqi mot Peter Ramage og så er det en hands som sender ballen i mål, sier Graeme Souness.

For Souness var det en skjebnens ironi at dette skjedde nettopp mot Blackburn.

- Det er ironisk. Jeg var manager for Blackburn for et par år siden da Paul Gallagher gjorde akkurat det samme i det samme målet.

Tidlige sjanser

Newcastle kunne tatt ledelsen allerede etter sju minutter, men Brad Friedel reddet forsøket fra Albert Luque.

På motsatt side stoppet Shay Given på mirakuløst vis Paul Dickovs avslutning ti minutter seinere.

Alan Shearer var nær sitt mål nummer 201 for Newcastle etter  34 minutter, men Friedel var våkent ute da Newcastle-kapteinen ble spilt fri. Shearer kippet forbi keeperen, men også utenfor mål.

Ineffektive verter

Lee Bowyer og Luque misset på store sjanser tidlig i andre omgang.

Til slutt ble Graeme Souness sendt enda dypere inn i elendigheta av gamleklubben da Gamsten dyttet Shefki Kuqis heading over streken med venstrehånda.

Newcastle er fortsatt faretruende nære bunnen av tabellen. Selv om Souness nevner det så ofte han får sjansen, er det vel en mager trøst for klubbens tilhengere at de topper skadetabellen i Premier League.

Blackburn fikk også en ny mann på skadelista i dag. Paul Dickov ble hjulpet av banen i det 53. minutt.

- Det eneste som er negativt, er at Dickov ser ut til å ha fått skulderen ut av ledd, sier Mark Hughes.

Souness gir seg ikke

Newcastle-manager Graeme Souness vil kjempe videre til tross for motgangen og mishagsytringene fra tribunene.

I dag hadde fansen bannere der det sto «Ut med Souness» og sang «Det er bare en Bobby Robson» (populære Robson ble sparket før Souness ble ansatt).

- Det er ganske enkelt, og jeg vil bare si dette en gang: Det viktigste i livet mitt er familien min, å gjøre det beste for familien min til enhver tid. Etter det, er det nest viktigste i livet mitt jobben, å gjøre det beste jeg kan i enhver jobb jeg har, uansett hvem som ansetter meg, og jeg vil fortsette å gjøre det til noen ber meg om å gjøre noe annet, sier Souness.

Spørsmålet er kanskje om det blir så lenge til noen ber ham om det. Tålmodigheten er tynnslitt i fotballgale Newcastle.

• Hva mener du? Skulle målet til Gamsten vært annulert? Og er Newcastle tjent med å sparke Graeme Souness?

SKULDERSKADE: Paul Dickov hjelpes av banen etter å ha fått skulderen ut av ledd.
PROTEST: Hjemmefansen på St. James\' Park ønsker endringer i sjefsstolen.
TØFFE TAK: Newcastles Nolberto Solano (t.v.) i duell med Blackburns Kerimoglu Tugay.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!