Gamsten testes før United-kampen

Sliter med låret.

MÅL OG SKADE: Morten Gamst Pedersen måtte gå av banen før Villa-kampen var ferdig. Her feirer han frisparkmålet. Foto: AP/Jon Super
MÅL OG SKADE: Morten Gamst Pedersen måtte gå av banen før Villa-kampen var ferdig. Her feirer han frisparkmålet. Foto: AP/Jon SuperVis mer

Antydning til muskelskade i låret kan snyte Morten Gamst Pedersen (29) for mer målfest og en ny Manchester United-skalp.

«Magiske Morten» er målkåt og brennhet. Mot Manchester United blir vadsøværingen fulgt med argusøyne av Blackburn-fansen. Nordmannen har banket inn fem scoringer på sine siste fem kamper - inkludert ett for Norge mot Irland.

Forrige helg scoret nordmannen begge målene da Blackburn slo Aston Villa og klatret til ellevteplass i engelsk eliteserie. Men i samme kamp måtte 29-åringen forlate banen før full tid på grunn av «lugging» i en lårmuskel.

Mottrekk
Inntil kampstart lørdag blir det en kamp mot klokka for nordmannen å bli klar. Manager Sam Allardyce sier til Blackburns hjemmeside at nordmannen skal testes før kampstart.

Pedersen er ett av Blackburns mottrekk til en Wayne Rooney som er i ferd med å finne tilbake til formen i United. Pedersen scoret også begge Blackburns mål sist klubben slo Manchester United på Old Trafford - men det var helt tilbake i 2005.

United stiller uten Darren Fletcher, som pådro seg en ankelskade mot Wigan sist. Stopperne Nemanja Vidic og Rio Ferdinand er tilbake etter å ha stått over Rangers-kampen tidligere i uken.

Ingen krise Serieleder Chelsea (a poeng med United) er ifølge britiske medier «i krise» etter tre tap på de siste fire seriekampene. Tidligere Lyn-spiller John Obi Mikel ler av påstanden.

REPRISE: Morten Gamst Pedersens innsvingte frispark gikk rett i mål mot VIlla søndag. Foto: AP/Jon Super
REPRISE: Morten Gamst Pedersens innsvingte frispark gikk rett i mål mot VIlla søndag. Foto: AP/Jon Super Vis mer

- Jeg vet intet om noen krise. Det er ikke tilfelle. Vi er alle fokusert fortsatt og vet at det er lenge igjen av sesongen. I sesongstarten snakket alle om hvor gode vi var med 6-0-seirer, men vi visste at det ikke ville vare ved. Det går ikke an å spille en hel sesong problemfritt, sier Mikel til klubbens hjemmeside.

Arsenal, som jager to poeng bak Chelsea og Manchester United, møter Aston Villa på bortebane. Manchester City gjester stoke lørdag, mens formsterke Liverpool møter like formsterke Tottenham borte dagen derpå.

(NTB/Dagbladet)