Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Gamsten til Europa

Blackburn slo seriemester Chelsea og er klare for UEFA-cupen.

(Dagbladet.no): Blackburn - Chelsea 1-0.

Blackburn er klare for neste sesongs UEFA-cup etter at de i kveld ble det fjerde laget i Premier League til å slå Chelsea.

José Mourinho tillot seg å starte uten flere av sine beste spillere på Ewood Park - og verken Drogba, Robben, Essien, Makelele, Cole, Cech, Terry eller Duff var med fra start. Dermed lå veien åpen for Blackburn.

- Uansett hvilket lag de stiller med vil det alltid være tøft. Men vi visste at de kanskje ville ta litt lett på det i kveld, sier Lucas Neil.

Lett ble det ikke, men det var Blackburn som begynte best.

Gamst & co fikk kampens første sjanse etter 27 minutter - og den var enorm.

Stor dobbeltsjanse

På et innlegg fra venstre møtte Craig Bellamy ballen med utsida av foten. Skuddet hans duppet i tverliggeren bak Cudicini, og David Bentley kunne bare heade ballen i mål fra fire meter. Men han fikk ikke noe kraft bak headingen, og ballen spratt like utenfor stolpen.

JUBLER: Robbie Savage og Sinama jubler sammen med hjemmefansen etter 1-0-målet. Seieren over Chelsea betyr at Blackburn er klare for europacupspill neste sesong. Foto: REUTERS
JUBLER: Robbie Savage og Sinama jubler sammen med hjemmefansen etter 1-0-målet. Seieren over Chelsea betyr at Blackburn er klare for europacupspill neste sesong. Foto: REUTERS Vis mer

Chelsea virket naturligvis noe preget av at de allerede er seriemestere - men presenterte seg for første gang etter 35 minutter spill.

Gudjohnsen gikk på et løp inn i Blackburns straffefelt, og pasningen var Geremi var perfekt. Islendingen strakk fram foten og styrte ballen i stolpen fra rundt fem meter.

Gamst involvert

I stedet tok Blackburn et sjumilssteg mot europacupspill to minutter før pause. Morten Gamst Pedersen slo et innlegg fra venstrekanten som Geremi stanset med hånda.

Dommeren ga Geremi gult kort og Blackburn frispark - som Robbie Savage tok seg av. Han slo det perfekt på hodet til Steven Reid, som berørte ballen akkurat nok til å bli kreditert scoringen. Da luktet det sterkt av UEFA-cup på Ewood Park.

- Å bli nummer seks og kvalifisere seg for UEFA-cupen, foran mange store klubber, er en utrolig prestasjon, sier midtbanerebell Robbie Savage.

- Det ble forventet mye av meg da jeg kom hit til en mindre klubb enn Birmingham (for 18 måneder siden). Jeg er lei for at min gamle klubb rykket ned, men jeg er lykkelig for at jeg valgte rett, legger han til.

José Mourinho var neppe videre imponert over det sitt reservespekkede mannskap etter de første 45 minuttene - og byttet ut Asier del Horno med Damien Duff i pausen.

UEFA-cupklare

Etter pausen kom Chelsea på banen med en helt annen innstilling. De presset Blackburn bakover på banen, eide ballen og begynte å skyte Brad Friedel varm i trøya. Nærmest var Gudjohnsen med et volleyskadd like etter pause.

Selv om Mourinho kastet på Joe Cole en snau halvtime før slutt klarte imidlertid aldri Chelsea å omsette det spillmessige overtaket i en utlikning - selv om de utvilsomt burde fått straffe da Hernan Crespo ble holdt igjen Mokoena 10 minutter før slutt.

De siste fem minuttene sto hele Ewood Park og bet negler - og jubelen var enorm da dommeren blåste av kampen to minutter på overtid. Å kvalifisere seg for Europa for en så liten klubb er til å ta av seg hatten for.

- Vi er utrolig glade. Mange har anstrengt seg mye for dette, sier Rovers-manager Mark Hughes.

Han har tatt Blackburn fra å være en lag på nedre halvdel til et lag å regne med i toppen på kort tid.

- På et tidspunkt i fjor var vi helt sist i Premier League og sto i fare for å rykke ned. Nå er vi i Europa og skal prøve å nå langt der, sier han.

Resultatet betyr at Blackburn har fem poeng ned til Newcastle på 7. plass når en kamp gjenstår, og de er dermed sikret spill i UEFA-cupen neste år.

Morten Gamst Pedersen spilte hele kampen for Blackburn.

<B>TOK EN MOURINHO:</B> José Mourinho kastet jakka og verdisakene til fansen da Chelsea ble ligamestere på lørdag. Matchvinner Steven Reid nøyde seg med å kaste støvlene.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling