Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Gamsten tilbake i landslagsvarmen

Se troppen mot Tsjekkia.

VISTE SEG FRAM: Tross lite kamptrening gjorde Morten Gamst Pedersen (t.h.) mye bra under vintersamlingen i januar. Foto: Berit Roald / NTB Scanpix
Foto: Berit Roald / NTB scanpix
VISTE SEG FRAM: Tross lite kamptrening gjorde Morten Gamst Pedersen (t.h.) mye bra under vintersamlingen i januar. Foto: Berit Roald / NTB Scanpix Foto: Berit Roald / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

ULLEVAAL STADION (Dagbladet:) Per-Mathias Høgmo står med én seier, én uavgjort og fire tap på sine seks første kamper som norsk landslagssjef.

Nå nærmer alvoret seg:

I dag tok han ut sin første fullverdige tropp i 2014, i forkant av privatlandskampen mot Tsjekkia i Praha 5. mars. Det vil bli en ny, viktig test for Høgmo omtrent på dagen et halvår før kvalifiseringen til EM 2016 starter.

Hvem Norge skal kjempe om EM-plassene med, blir for øvrig klart under trekningen førstkommende søndag.

Høgmo gjorde naturlig nok store endringer fra den troppen han hadde med til Abu Dhabi i januar. Den besto av spillere fra ligaer med lang vinterpause, blant annet Morten Gamst Pedersen fra tyrkiske Kardemir.

Nielsen-comeback Gamsten gjorde en god figur i de to kampene mot Polen og Moldova, og får en ny sjanse til å vise seg fram mot Tsjekkia - nå også med alle sine beste landslagskamerater tilgjengelig.

Også Håvard Nielsen fra Eintracht Braunschweig er tatt ut. Nielsens siste A-landskamp kom mot Ukraina for ett år siden.

- Håvard har spilt de fem-seks siste, og gjort det veldig bra, sier Høgmo ved uttaket.

Tok ut Dæhli Mats Møller Dæhli er troppens yngstemann, etter en god debutsamling i november - og flere positive innhopp for Cardiff.

- Han har vært mye innpå for Cardiff, og gjorde en god kamp sist, sier landslagssjefen.

Brede Hangeland har slitt med skader, og vært på benken for nedrykkstruede Fulham de siste kampene.

- Brede er tilbake. Riktignok har han vært ute i de to siste kampene, og det blir interessant å se hvordan situasjonen blir for ham når Magath tar over.

Fornøyd med klubbene Høgmo velger - som vanlig - å se positivt på situasjonen med tanke på enkeltspilleres status ute i klubbene:

- Vi har 17 spillere i Europas fem beste ligaer nå. Det er lenge siden vi har hatt så mange, og jeg tror flere av dem kan komme seg til enda bedre klubber, sier landslagssjefen, og nevner Hertha Berlins Per Ciljan Skjelbred som eksempel på en spiller som kan være aktuell for større oppgaver.

Hele Norges coronakart