Morten Gamst Pedersen kritisk til flat struktur

Gamsten vil ha hierarkiet tilbake: - Norsk fotball er for likestilt

Omvendt proporsjonalt med økte spillerlønninger til unge norske talenter, dalte prestasjonene til norsk fotball. Morten Gamst Pedersen, Ole Martin Årst og Bjørn Helge Riise savner hierarkiet i spillergruppene som regjerte tidligere.

BEKYMRET: Morten Gamst Pedersen mener strukturen i norske fotballklubber har blitt for flat. Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIX .
BEKYMRET: Morten Gamst Pedersen mener strukturen i norske fotballklubber har blitt for flat. Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIX . Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Tiden da norsk landslags- og klubbfotball yppet seg mot verdens beste fotballnasjoner er forbi. Meningene har vært mange rundt hvorfor norsk fotball var såpass mye bedre på 90-tallet og starten av 2000-tallet.

Blant annet gikk Ole Gunnar Solskjær ut i Dagbladet og forfektet at kunstgressrevolusjonen hadde sin del av årsaken. Kjetil Rekdal var på sin side klar på at antall lag i Eliteserien må kuttes. For mye fokus på bredde og for sein spissing har også blitt brukt som argumenter i denne debatten.

Nå kommer Morten Gamst Pedersen med en ny teori overfor Dagbladet. Den tidligere Blackburn-stjerna forlot norsk fotball til fordel for Premier League i 2004 og merket en klar endring da han returnerte til Eliteserien ti år seinere.

Venstrekanten med 83 landskamper og 17 landslagsmål for Norge mener norske fotballklubber har blitt for likestilte. Gamst Pedersen savner et hierarki internt i spillergruppene i norske klubber og mener strukturen nå har blitt for flat.

- Før var det et tydeligere hierarki i klubbene, som for meg var et viktig triggerpunkt og motivasjon. I dag synes jeg klubbene er for likestilt, akkurat som ellers i samfunnet, sier Morten Gamst Pedersen til Dagbladet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer