Gamsten viste fingern - fikk svar fra toalettskåla

MMS-krig med dansk høyreback.

NYE SKO: Morten Gamst Pedersen har fått seg spesiallagde fotballsko med bilde av det norske og det danske flagget, samt en tekst pålydende "Stolt fjellape" i forbindelse med lørdagens EM kvalifiseringskamp mot Danmark. 
Foto: Lise Åserud / Scanpix
NYE SKO: Morten Gamst Pedersen har fått seg spesiallagde fotballsko med bilde av det norske og det danske flagget, samt en tekst pålydende "Stolt fjellape" i forbindelse med lørdagens EM kvalifiseringskamp mot Danmark. Foto: Lise Åserud / ScanpixVis mer

ULLEVAAL STADION (Dagbladet): Morten Gamst Pedersen og Brede Hangeland yppet til MMS-kamp mot danskenes Lars Jacobsen i går, da de sendte Gamsts tidligere Blackburn-kollega et bilde der de to viste fingeren til naboene i sør.

Svaret fra dansken kom ganske kjapt.

- Ja, han var rask til å sende svar. Jeg trenger ikke si hva det var bilde av, men jeg er ikke så interessert i hva som er i dassen i Danmark - for å si det sånn, sier Gamst Pedersen til Dagbladet.

Blackburn-spilleren stilte med nykonstruerte fotballsko på dagens landslagstrening, gule og fine - med påskriften «Stolt Fjellape».

- Jeg er stolt, sier Gamsten, som bestilte skoene for en stund tilbake.

- Jeg får stort sett det jeg vil ha. Vanligvis har jeg navn eller flagg på skoene, alt etter anledningen. Det er en liten gest som vinker til kampen, sier han til Dagbladet.

- Hva var inspirasjonen denne gangen?

- Det kan du spørre han danske journalisten ved siden av deg om, sier Gamst Pedersen og smiler.

Ikke bare tøys
De norske spillerne har holdt seg unna den såkalte ordkrigen med Danmark så godt de har klart de siste dagene. Ifølge den allerede nevnte danske journalisten sier Lars Jacobsen også nå at fra i dag er det slutt på tullet.

- Da lyver Lars. Jeg fikk noen meldinger av han i går, og vennene hans også, sier Morten Gamst Pedersen.

- Vi tuller en del, men det er ikke bare piss heller, vi snakker jo sammen som gode venner. Man vet når man skal skille mellom show og alvor, sier han.

- Det blir mye snakk om danskenes oppfatning av Norges spillestil, hva vet Lars Jacobsen om det?

- Han vet hvordan vi spiller, og vi vet hvordan de spiller. De er opptatt av possession og vi spiller mer direkte, det vet alle i Europa. Lars vet det, og det gjør resten av Danmark også, de ser jo videoer og alt mulig, sier Gamst Pedersen til Dagbladet.

Spennende duell
Lørdagen kan fort by på en duell mellom de to eks-Blackburn-kollegene. Lars Jacobsen er høyaktuell for en plass på høyrebacken, og da vil han møte Gamst Pedersen på samme side.

GLEDER SEG: Gamsten ser fram til en eventuell duell med tidligere Blackburn-kollega Lars Jacobsen. 
Foto: Lise Åserud / Scanpix
GLEDER SEG: Gamsten ser fram til en eventuell duell med tidligere Blackburn-kollega Lars Jacobsen. Foto: Lise Åserud / Scanpix Vis mer

- Jeg vet jo ikke ennå om han spiller høyrekant, men det blir i hvert fall ikke noe vennskap under kampen. Vi kommer til å ta hverandre i hånda på forhånd, men under kampen er man ikke bestevenner, sier Gamsten til Dagbladet.

- Da er det han som er fienden min, konkurrenten min. Jeg har et veldig godt forhold til Lars og familien hans og alt, men det legger vi til side under kampen.

- Har du en fordel med din hodestyrke i den duellen?

- Det er ikke Lars sin sterkeste side, men han er en hurtig og pasningssterk spiller offensivt. Jeg må spille på mine styrker, og må bare håper at mine styrker vinner over hans denne gangen. Men det blir interessant om han spiller høyreback, sier Gamst Pedersen.

Danskene imponert over roen
29-åringen tror Danmark-kampen kan bli en av hans viktigste landskamper i karrieren.

Likevel er det påfallende hvor rolig og god stemningen i den norske troppen er, noe de danske journalistene også biter seg merke i.

- Folk er avslappet og fine, vi smiler og er glade. Det er veldig viktig at vi klarer å slappe av. Vi har en veldig fin kjemi, og alle passer inn, forklarer Morten Gamst Pedersen når det danske spørsmålet kommer.

- Hvordan er det mulig?

- Jeg tror det er fordi vi stoler på hverandre. Alle vet at når kampen kommer, da vil vi jobbe for hverandre og hjelpe hverandre. Vi har den tryggheten, og det er viktig, sier Gamst Pedersen.