Gamstens lyspunkt under måltørken

Like mange assists som Giggs.

HAR FUNNET OPPSKRIFTEN: Under Sam Allardyce har Morten Gamst Pedersen nytt full tillit, og satt ny rekord i målgivende pasninger i Blackburn-trøye. Her setter han på pulsmåler under fotballandslagets trening på Bislet Stadion i går.
Foto: Heiko Junge / SCANPIX
HAR FUNNET OPPSKRIFTEN: Under Sam Allardyce har Morten Gamst Pedersen nytt full tillit, og satt ny rekord i målgivende pasninger i Blackburn-trøye. Her setter han på pulsmåler under fotballandslagets trening på Bislet Stadion i går. Foto: Heiko Junge / SCANPIXVis mer

||| BISLETT (Dagbladet.no): Morten Gamst Pedersens manglende klubbmålteft har fått mye oppmerksomhet denne sesongen, etter at nordmannen bare scoret ett mål i Blackburn-trøye i Premier League.

- Det holdt med en scoring for å holde seg i Premier League da, smiler Gamsten når han snakker om måltørken, vel vitende om at han gjorde sin del av jobben da Blackburn langt på vei sikret ny kontrakt med seier hjemme over Portsmouth to runder før serieslutt.

Før den nettkjenningen hadde ikke kantspilleren scoret i Premier League siden siste serierunde 11. mai i fjor, uvanlig for nordmannen som har scoret minst fire seriemål i samtlige sesonger for Blackburn. Høydepunktet var ni seriemål i 2005/06-sesongen.

- Jeg har jo kommet mye til skudd, men litt for mange har gått i stenger og tverrligger og gode keepere, sier Gamst Pedersen til Dagbladet.

Statistikken viser kanskje at Gamstens ene scoring er det svakeste han har gjort i Blackburn, men samtidig er det annen lesning i tallkverna som er mer lystig for nordmannen.

27-åringen topper nemlig assist-lista i Blackburn, og med sine åtte målgivende pasninger (12 med cuper), endte Gamsten bare tre bak ligaledende Robin van Persie, og likt med årets spiller i ligaen, Ryan Giggs.

Åtte assists er også det beste Gamst har i Premier League-karrieren.

Like god følelse
Morten Gamst Pedersen tror tilliten han har fått av Sam Allardyce etter at Big Sam tok over klubben har gjort ham enda mer komplett som spiller.

- Jeg har kommet til mange innlegg under Sam, og det er gøy med mange målgivende. Det gir en like god følelse å være nest sist på ballen, selv om det er litt annerledes enn å score, sier han til Dagbladet.no.

- Ble du brukt annerledes i år?

- Det viktigste er vel hvor mye jeg har blitt brukt. Jeg er den spilleren som har spilt mest under Sam (Allardyce), og han har vært veldig positiv til det jeg har prestert. Det viser jo i det minste at man gjør noe riktig, sier Gamsten, som også tidligere har skrytt av sin nye sjef.

Folkets favoritt
I går ble Blackburn-vingen presentert for tallene som viser at han er Dagbladet-folkets foreløpig klare førstevalg til landslagets venstrekant, og det synes Gamst Pedersen er hyggelig.

Nå vil han bruke støtten fra leserne og de gode prestasjonene for klubben til å hjelpe Norge til seier mot Makedonia.

- Det er klart det er morsomt at ha støtte i det norske folk, jeg er jo her for å prestere og spille godt, sier Gamst Pedersen til Dagbladet.

Forrige landskamp endte med Gamstens halvsinte målfeiring mot Ullevål-publikummet, men 27-åringen synes ikke det gir ham noen ekstra grunn til å vise kritikerne.

- Nei, akkurat det tenker jeg overhodet ikke på. Jeg tenker bare framover, men det er godt å høre at folk synes jeg skal spille, sier Gamsten.