REDUSERTE: Morten Gamst Pedersens perfekte løp og heading tente håpet for Blackburn, men Aston Villa slukket det i Birmingham.Foto: SCANPIX/AP/Simon Dawson
REDUSERTE: Morten Gamst Pedersens perfekte løp og heading tente håpet for Blackburn, men Aston Villa slukket det i Birmingham.Foto: SCANPIX/AP/Simon DawsonVis mer

Gamstens perle hjalp lite for Blackburn

Scoret sitt første for sesongen, men Aston Villa vant.

Aston Villa hadde god kontroll og vant 3-1 hjemme mot Blackburn lørdag. Morten Gamst Pedersen reduserte for gjestene.

Seieren var svært viktig for Villa-manager Alex McLeish, som lørdag ledet laget for første gang på eget gress i Premier League. Skotten var ikke en populær ansettelse blant Villa-fansen i sommer, men er trygg med slike oppvisninger som mot Blackburn.

Aston Villa tok tidlig kommandoen, og allerede etter 12 minutter sendte Gabriel Agbonlahor hjemmelaget i føringen. Engelskmannen lurte seg forbi Michel Salgado to ganger og skrudde ballen inn i det lengste hjørnet.

Ledelsen var doblet 23 minutter senere da Emile Heskey fikk både tid og plass til å sende en markkryper i nettet.

Blackburn tok grep etter pause og fikk tidlig uttelling i målprotokollen.

I det 51. minutt vant Morten Gamst Pedersen i lufta mot sterke Villa-stoppere og stanget inn en redusering. Gjestene kom imidlertid aldri nærmere, og Darren Bent avgjorde kampen da han hamret inn 3-1 halvveis i annen omgang.

Swansea tok sitt første poeng i årets sesong med 0-0 hjemme mot Wigan. Waliserne dominerte banespillet, men det var gjestene som vartet opp med de farligste sjansene med stolpeskudd og straffebom.

Wigan møter alle opprykkslagene i sine tre åpningskamper, men har nå spilt uavgjort i de to første. Det kan fort bli skjebnesvangert i kampen mot nedrykk.

(NTB)