Gamstens sjef fikk sparken

Blackburn ligger nest nederst i Premier League. I dag fikk det konsekvenser for manager Paul Ince.

(Dagbladet.no): Morten Gamst Pedersens sjef i Blackburn, Paul Ince, har fått sparken etter knapt halvspilt sesong. Manageren ble ansatt så seint som i juni.

- Tre seire på 17 kamper har gjort at laget, som endte på 7.-plass forrige sesong, har falt til 19.-plass. Vi står i øyeblikket i fare for å rykke ned, forklarer klubbens styreformann, John Williams, på Blackburns egne hjemmesider.

- Klubbens overlevelse viktigst

Han understreker at klubben står over enkeltpersoner.

- Klubbens overlevelse i Premier League er det viktigste, og jobben vår nå blir å finne en erstatter som er i stand til å sikre dette, sier Williams.

Samtidig innrømmer han at det er trist å sparke tidligere storspiller Ince.

- Paul vil slå tilbake. Han er en fighter, og vi ønsker ham alt vel, sier Williams.

Kort trenerkarriere

Gamstens sjef fikk sparken

Blackburn ligger i øyeblikket nest nederst i Premier League med fattige 13 poeng. Avstanden til laget ovenfor er fem poeng, og det har ligget i kortene at Ince lå tynt an.

Den såkalte «guvernøren» kom til Blackburn fra jobben som sjef i Tore André Flos nåværende klubb, MK Dons.

41-åringen har en rikholdig spillerkarriere bak seg, med opphold i blant andre Manchester United, Liverpool og Inter.

Han la støvlene på hylla i Macclesfield i fjor, og tok da samtidig over ansvaret for laget. Dette ble starten på det som foreløpig ser ut til å bli en kort trenerkarriere.

Ince har spilt 52 landskamper og scoret to mål for England, men mest av alt er han kanskje kjent for at han ble landslagets første fargede kaptein.

SUKSESS SOM SPILLER, IKKE SOM MANAGER: Paul Ince har spilt for klubber som Manchester United, Liverpool og Inter samt det engelske landslaget. Men som manager har han ikke fått noen god start på karrieren. Foto: IAN KINGTON/AFP/SCANPIX
SUKSESS SOM SPILLER, IKKE SOM MANAGER: Paul Ince har spilt for klubber som Manchester United, Liverpool og Inter samt det engelske landslaget. Men som manager har han ikke fått noen god start på karrieren. Foto: IAN KINGTON/AFP/SCANPIX Vis mer