Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Gamst'n: - Ballen smilte til meg

Med sitt klokkereine treff sendte Morten Gamst Pedersen Brann ut av cupen. Og TIL-trener Trond Johansen fikk et lite pusterom på benken.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

TROMSØ (Dagbladet): - Ballen lå liksom der og smilte til meg. Skyt meg i mål, sa den. Og jeg takket og bukket, sier Morten Gamst Pedersen om praktmålet som gikk stang-inn og ga TIL kvartfinaleplass. Den kampen spiller TIL hjemme på Alfheim mot 1. divisjonslaget Raufoss.

Det sørget Ole Martin Årst for med sin - for TILs vedkommende - drømmetrekning på TV 2 i går kveld.

Klinte til

Etter å ha brent to store sjanser - en i hver omgang - lyktes 21-åringen etter en times spill.

- Jeg fikk en flikk fra Bjørn «Bummen» Johansen og ga ballen en liten touch før jeg klinte til på halvspretten med strak vrist. Det var et drømmetreff, sier Gamst Pedersen.

TIL ligger sist i Tippeligaen. Cupen og drømmen om Ullevaal er bonus i en høstsesong som blir en tung kamp for å overleve.

- Nå skal vi suge på karamellen en dag eller to. Så venter Sogndal hjemme på søndag. Å vinne der er mye viktigere enn å slå Brann, sier matchvinneren.

Praktmålet i går kveld sørget dessuten for at TIL-trener Trond Johansen beholder jobben ei stund til. For presset øker på en trener som ikke har fått det beste ut av et mannskap som på papiret er gode nok til å bli i Tippeligaen.

Lokalpressen krever resultater, og avisa Nordlys lanserte denne uka Benny Lennartson som TILs redningsmann.

- Jeg merker at det er økt fokusering på meg, men bryr meg ikke om spekulasjonene. Det eneste som opptar meg, er at TIL skal vinne fotballkamper, sier Trond «Slegga» Johansen.

Tromsø-kompleks

En av norsk fotballs uskrevne lover ser ut til å være at Brann aldri vinner i Tromsø. Det slo ikke feil i går heller.

Mons Ivar Mjelde ser ikke bort fra at et tafatt Brann-mannskap kan ha fått en reaksjon etter 2- 2 mot RBK.

- Det koster enormt mye, både pyskisk og fysisk, å ta poeng fra det klart beste laget i Norge, sier Brann-treneren.

OMFAVNET HVERANDRE: - Nå skal vi suge på karamellen en dag eller to, jublet matchvinner Morten Gamst Pedersen etter kampen. Seieren smakte godt ikke minst for den hardt pressede Tromsø-treneren Trond Johansen (t.h.).