- Gamst'n blir solgt i sommer

Det tror trenerne - mens TIL innrømmer Blackburn-samtaler.

(Dagbladet.no): I går var Aston Villa og Newcastle på Alfheim, og i dag går spekulasjonene i britisk presse om at Morten Gamst Pedersen skal erstatte den franske vingen Laurent Robert på St. James' Park.

Tidligere har Blackburn-manager Greame Souness både sett og skrytt av 22-åringen. I går gikk den engelske klubben enda lenger, og innledet samtaler med TIL.

- Ja, vi hadde det jeg vil kalle for en uformell prat. Jeg husker ikke navnet på representanten fra Blackburn som tok turen til Tromsø, men han er styremedlem i klubben, sier TIL-styreleder Trygve Myrvang til Landsdelsavisa.

Overrasket dersom han blir

Han vil ikke fortelle om de blåhvite har kommet med et konkret bud, og tror både spillerens egne ønsker og klubbøkonomien teller ved en salgsvurdering.

Resten av Tippeligaen er mer sikre på at landslagets nye stjerne på venstresida forsvinner fra Tromsø. Dagbladet.no har spurt 13 Tippeligatreneren om Gamst Pedersen blir i TIL hele sesongen.

10 svarte at Gamst'n selges. Ola By Rise og Knut Torbjørn Eggen vil ikke spekulere, mens bare Lyn-trener Espen Olafsen mener TIL beholder talentet.

- Han har mange fornuftige voksenpersoner rundt seg. Derfor blir han, sier Olafsen til Dagbladet.no.

De fleste andre tror rett og slett ikke Tromsø har råd til å beholde lysluggen.

- Jeg blir veldig overrasket om Morten Gamst pedersen blir i Tromsø lenger enn til i sommer, sier Viking-trener Bjarne Berntsen.

- Du tror han blir solgt?

- Ja. Det er ingen klubber i Norge som har råd til å si nei om de får et tilbud som det det er snakk om her.

Utlandet rapper de beste

Mange andre trenere tror også at gutten med venstreslegga forsvinner utenlands.

- Rosenborg har vel ikke råd til ham, og Tromsø har vært tøffe i forhold til Rosenborg før. Hvis Tromsø har råd til å beholde ham vil nok Tromsø få enda bedre utnyttelse av ham de neste to årene, sier Odd-trener Arne Sandstø.

VIFs Kjetil Rekdal mener en proffovergang er uungåelig for spillere som Gamst Pedesen.

- Vi er i Norge, og vi må bare akseptere at det finnes større klubber og ligaer som kommer til å kjøpe de beste spillerne våre.

I SKUDDET:</B> Tippeligatrenere flest tror ikke TIL klarer å beholde Morten Gamst Pedersen.