Gamst'n parkert

Morten Gamst Pedersen sliter med å takle tempoet i Premier League. I går ble tatt av banen etter første omgang da Blackburn fikk juling av Newcastle.

NEWCASTLE (Dagbladet): -  Hele laget vårt slet i dag, og jeg ble byttet ut, men jeg tror ikke det var fordi jeg var så mye dårligere enn de andre. Parkes sa at han måtte gjøre noe, og at han like godt kunne tatt noen andre av banen, sier Gamst Pedersen til Dagbladet.

Helt tilfeldig var det nok likevel ikke.

-  Morten har nettopp kommet til klubben. Premier League-fotball er forskjellig fra all annen fotball, og tempoet er høyere enn alle andre steder. Det så ut som om det gikk litt for fort for ham i dag, derfor tok jeg ham av banen etter første omgang, sier fungerende manager Tony Parkes til Dagbladet etter kampen.

- Trenger tid

På 14. dager har Gamst'n gjort overgang til Blackburn, spilt to Premier League-kamper og to landskamper.

-  Det er er mye fotball, og det liker jeg. Men jeg har spilt to kamper og vært på tre treninger med Blackburn, og det sier jo sitt. Nå gleder jeg meg til å trene skikkelig og bli kjent med de andre spillerne. Da kommer jeg bedre inn i systemene og spillemåten til Blackburn, sier 23-åringen.

Imponerte ikke

Newcastle eksploderte i den første halvtimen på St. James' Park i går, og Blackburn ble tatt av trykket. Det sto 2-0 etter 16 minutter, etter selvmål av Gary Flitcroft og en kontant heading av Alan Shearer.

Morten Gamst Pedersen imponerte ikke. Han var usikker på posisjoneringen, var ikke venn med ballen, og tok få initiativ. De fleste involveringene hans endte med feilpasninger, eller at han ble taklet av harde Newcastle-spillere. Han ble svært lite involvert i spillet av lagkameratene.

Spekulasjoner

Blackburn har vært inne i en særdeles turbulent periode. Manager Graeme Souness gikk til Newcastle i forrige uke. I går satt han på tribunen på St. James' Park. Han fikk karantene fra å styre Newcastle i kampen mot gamleklubben.

-  Jeg er selvfølgelig spent på hvem som kommer til å ta over laget. Jeg har hørt mange snakke om Mark Hughes, men jeg har ingen spesielle favoritter, sier Gamst Pedersen.

Dårlig innbytter

I andre omgang falt kampen helt sammen, og ble direkte kjedelig. Newcastle ville ikke mer og trygget seieren, og Blackburn kunne ikke. Alt i alt var Newcastle overlegne, og de la på til 3-0 noen minutter før slutt, ved Andy O'Brien. Blackburn har to poeng på fem kamper, og uansett hvem som blir den nye manageren, har han en tøff jobb å gjøre.

For Morten Gamst Pedersen kan det være en trøst at det ikke er flust med venstrevinger i Blackburn. Innbytteren, Jonathon Douglas, var enda mer usynlig enn Pedersen.

PÅ BENKEN: Morten Gamst Pedersen ble tatt av banen etter en omgang mot Newcastle. Det var tydelig at han ikke var venn med ballen i går.