Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Gamst'n reddet Norge

Hypereffektivt landslag unngikk tap.

LONDON (Dagbladet.no): Australia - Norge 2-2.

Vinnere har tur. Morten Gamst Pedersen reddet uavgjort for Norge da han skrudde et frispark rett i mål fra kanten til 2-2 .

Australia-keeper Mark Schwarzer sto som ei saltstøtte da Steffen Iversen ikke nådde ballen med hodet. I stedet fortsatte ballen inn i nettet etter 73 minutter.

Snakk om uttelling for Norge, som fikk mål på begge sine to fattige sjanser i kveld.

For det så ut lenge ut som om Australia skulle gjøre det bare Italia har klart tidligere i år: Slå Norge.

Steffen scoret først

I kveld slapp Åge Hareide unna. Dermed blir statistikken imponerende god etter 13 kamper i landslagssjefens første sesong: 8-4-1.

Hareide fryktet på forhånd at det ble vanskelig å skape glede for gutta som nettopp har kjempet om cupseier, seriegull og Royal League-poeng.

image: Gamst'n reddet Norge

Det var tross bare alt en privatkamp i London i kveld.

Den første omgangen var traurig for begge lag, helt til Steffen Iversen scoret sitt 11. landslagsmål fire minutter før hvilen.

Gamst Pedersen slo flott til Magne Hoseth på løp, skuddet var hardt og godt. Mark Schwarzer ga retur, og der var Steffen Iversen. 0-1 på Craven Cottage.

Sjansen var Norges eneste i første omgang, og australierne svarte kjapt. Sekunder før pause løp Tim Cahill gjennom og tok i mot en lekker lobb fra Marco Bresciano.

Evertons midtbanespillere avsluttet med første berøring, i nettet foran drøyt 7000 gulgrønne fans på Fulhams hjemmebane.

Mer enn surfere

Tidlig på 80-tallet sa Liverpools Craig Johnston nei til Australia-spill. Han mente det var like naturlig å surfe for England som å spille fotball for de gulgrønne.

Siden har britene tatt VM-gull på surfebrett, og Australia utviklet verdensstjerner på fotballbanen.

image: Gamst'n reddet Norge

Nå er Socceroos i hvert fall gode nok til å dominere mot Norge .

Josip Skoko dundret inn 2-1 under Thomas Myhre et snaut kvarter etter hvilen. En opprulling fra back Lucas Neill, via Mark Viduka gjorde det lett å score fra 10 meter.

Resten av kampen var Australias, de kom med åtte Premier League-stjerner i kveld og overspilte Norge i store perioder.

Men bare Gamst'n klarte å score mot slutten av kampen.

Det er en kvalitet Åge Hareide håper å ta vare på når VM-kvalifiseringen fortsetter mot Moldova på bortebane i mars..

REDDET NORGE FRA TAP:</B> Morten Gamst Pedersen leverte en varierende forestilling, men reddet uavgjort i en traurig norsk forestilling.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media