Gamst\'n til Vålerenga

Men bare for å trene før Italia-kampen.

SAS-HOTELLET (Dagbladet.no:) Mandag for en uke siden trente Morten Gamst Pedersen (23) for siste gang med Blackburn denne sesongen.

- Det er deilig at en 14 måneder lang sesong går mot slutten, sier han til Dagbladet.no.

Men helt over er den ikke for finnmarkingen.

Tre landskamper gjenstår: Costa Rica (i kveld), Italia (4. juni) og Sverige (8. juni).

Løper i Manchester

Selv om ikke Gamst\'n har trent med noe lag den siste uka, har han ikke ligget på latsiden i Manchester, hvor han bor.

- Det har blitt litt løping. Derfor var det deilig å spille litt fotball igjen på landslagstreningen i går, sier han.

Han sier det beste ved å ha fri fra jobben er at han kan trene når han selv vil. Den kjipeste er at det er kjedelig å bare trene på egenhånd.

HOLDER SEG I ITALIA-FORM: Gamst Pedersen og landslagssjef Hareide koste seg på landslagstrening i går. Framover skal han trene med VIF. Foto: SCANPIX
HOLDER SEG I ITALIA-FORM: Gamst Pedersen og landslagssjef Hareide koste seg på landslagstrening i går. Framover skal han trene med VIF. Foto: SCANPIX Vis mer

Trener med Enga

Det kommer han trolig til å gjøre noe med etter kampen i kveld. Gamst Pedersen skal en tur til Manchester før Italia-kampen, men kommer ellers til å være mest i Oslo.

- Jeg kommer til å trene litt med Vålerenga når jeg er her i byen. Formen er god, så det handler bare om å holde den ved like i to uker til, forteller han.

I hovedstaden har han både familie og venner, og det samme har han nordpå. Derfor kan det godt hende at det blir en treningsøkt med Tromsø også, hvis han tar en tur mot nordligere breddegrader.

- Men jeg kommer til å være mest i Oslo. Jeg orker ikke reise så mye.

BANKERS PÅ LAGET: Morten Gamst Pedersen slo gjennom i fjor vinter. Nå er han en av de sikre på landslaget, sammen med Claus Lundekvam.