Gamsts finaledrøm knust

Robert Pires og Robin Van Persie sendte Arsenal til himmels.

(Dagbladet.no): Arsenal - Blackburn 3-0: Det ble aldri noen vakker kamp, men intensiteten var en semifinale i FA-cupen verdig.

Sju gule kort sier sitt, men det kunne også blitt mange flere.

Blackburn startet tøft i første omgang, likevel var det Arsenal som scoret.

– Det var en tøff kamp. Jeg syns vi var gode defensivt i den første omgangen. Men vi møtte et veldig bra lag, det er det bare å innrømme. Mot slutten måtte vi gamble litt, og da vi fikk det andre baklengsmålet måtte vi gamble enda mer, sier Gamst Pedersen til Avisenes Nyhetsbyrå (ANB).

– Jeg tror ikke jeg tapte en eneste hodeduell, gliser han og innrømmer at det var spesielt å spille en semifinale i FA-cupen.

Uheldig

Tre minutter før pause trillet Kolo Toure rundt med David Thompson, før han la inn foran mål. Der ventet Robert Pires, som enkelt bredsidet ballen bak en ellers god Brad Friedel. 

– Vi var litt uheldige som fikk mål i mot rett før pause. Jeg skulle helst sett at det sto 0-0 til hvilen. Men de første 45 minuttene syns jeg at vi spilte bra. Jeg og Dominic Matteo hadde kontroll på venstresiden, sier Gamstn.

FRANSK MAGI: Med Thierry Henry ute, var det opp til andre å score for Arsenal. Robert Pires tok ansvar først. FOTO: SCANPIX
FRANSK MAGI: Med Thierry Henry ute, var det opp til andre å score for Arsenal. Robert Pires tok ansvar først. FOTO: SCANPIX Vis mer

I andre omgang virket londonerne langt mer komfortable, selv om Blackburn på ingen måte lot seg utspille.

Og når bråkmakeren Robbie Savage etter hvert kom på banen, sørget det for enda flere tøffe situasjoner. 

– Det var bra trykk og hardt til tider. Det var en tøff kamp og artig å spille på Millennium Stadium, sier Gamstn til ANB.

Patrick Vieira sier han er svært fornøyd med finaleplassen.


- Vi hadde en vanskelig kamp i Blackburn, så vi skjønte at det kom til å bli en tøff kamp. Men vi spilte rolig, holdt ballen i laget og spilte vårt eget spill. Vi er veldig fornøyde med å komme til en ny finale, sier Patrick Vieira til
Skysports.

Mange håper nok på en drømmefinale mot Manchester Unted, men Vieira har ingen preferanser.

- Når en når finalen, er du klar for å spille mot hvem som helst.

Helt fra innbytterbenken

Den endelige avgjørelsen i kampen falt etter at Arsene Wenger byttet ut Bergkamp til fordel for Robin Van Persie.

Fem minutter før slutt, bare tre minutter etter at han ble byttet inn, gjorde han sitt første mål på kampens store enkeltprestasjon.

Først vendte han bort én forsvarer, før han driblet seg forbi en til. Deretter plasserte han ballen iskaldt forbi Friedel.

Blackburn måtte selvfølgelig satse alt  framover mot slutten, og på overtid kom også den endelige avgjørelsen. En praktfull kontring i regi av Robert Pries endte til slutt hos Van Persie på kanten, og den unge nederlenderen dunket ballen i krysset.

Bissart nok ble Van Persie også skadet sekundet etterpå. Da han skulle snu seg for å feire, fikk han albuen til Andy Todd i ansiktet. Nederlenderen ble liggende med store smerter, men kom seg etter hvert på beina.

Todd unnskyldte seg etter kampen, men viser det seg at handlingen trolig ble utført med overlegg, får nok hendelsen etterspill. 

LITE SYNLIG GAMST: Morten Gamst Pedersen gjorde få feil, men har vel hatt mer aktive dager på jobb for Blackburn.