GANGNAM STYLE: Sebatian Vettel (t.h.) og Mark Webber møtte Youtube-fenomenet PSY før dagens Koreas Grand Prix, og viste fram sine «Gangnam Style-dansetrinn». Seinere lekte de to Red Bull-førerne seg til dobbeltseier i løpet. Foto: Dita Alangkara / AP Photo / NTB Scanpix
GANGNAM STYLE: Sebatian Vettel (t.h.) og Mark Webber møtte Youtube-fenomenet PSY før dagens Koreas Grand Prix, og viste fram sine «Gangnam Style-dansetrinn». Seinere lekte de to Red Bull-førerne seg til dobbeltseier i løpet. Foto: Dita Alangkara / AP Photo / NTB ScanpixVis mer

«Gangnam Style» og dobbeltseier for Red Bull i Sør-Korea

Vettel overtok VM-ledelsen med utklassingsseier.

(Dagbladet): Om det var møtet med popfenomenet PSY og oppvarming «Gangnam Style» som gjorde utslaget, vites ikke, men regjerende verdensmester Sebastian Vettel var i en klasse for seg selv da han danset seg gjennom de 18 svingene på Korea International Circuit 55 ganger inn til sin tredje strake løpsseier.

Det var for øvrig mannen med en halv milliard visninger på YouTube som hilste Red Bulls førstefører velkommen i mål ved å veive med målflagget.

Dermed overtok den 25 år gamle tyskeren VM-ledelsen fra Ferraris Fernando Alonso og er nå i førersetet i kampen om sin tredje strake førertittel i formel 1. Samtidig fulgte stallkamerat Mark Webber nærmest, og dermed befestet Red Bull-teamet sin allerede dominante stilling i konstruktørmesterskapet.

Webber hadde for øvrig pole position, men var sjanseløs på å holde Vettels tempo etter at sistnevnte tok starten.

Det har tatt vesentlig lenger tid i år enn i fjor, men nå virker teamsjef Christian Horner og hans hjelpere å ha funnet tilbake til vinneroppskriften som gjorde 2011-sesongen til en nokså uspennende affære. I de siste løpene har nemlig 2012-bilen, RB8, fungert tilnærmet like godt i løp og kvalifisering som 2011-modellen, RB7.

NY VM-LEDER: Sebastian Vettel tok sin tredje strake løpsseier, og er plutselig i førersetet med tanke på en tredje strake VM-tittel. Det var for øvrig PSY som veivet med målflagget. Foto: Bazuki Muhammad / REUTERS / NTB Scanpix
NY VM-LEDER: Sebastian Vettel tok sin tredje strake løpsseier, og er plutselig i førersetet med tanke på en tredje strake VM-tittel. Det var for øvrig PSY som veivet med målflagget. Foto: Bazuki Muhammad / REUTERS / NTB Scanpix Vis mer

- Gutta har gitt jernet. Det har ikke vært mye pause mellom Japan (for ei uke siden, journ.anm.) og her. Likevel har vi gjort ytterligere framskritt med bilen, og forhåpentligvis kan vi ta det med oss videre inn mot de neste løpene, sa Vettel på pressekonferansen etter seieren i Sør-Korea.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Vrient Fernando Alonso sa før løpet at han følte seg trygg på at Ferrari hadde den beste pakka av lagene i formel 1-feltet. Etter å ha gitt fra seg VM-ledelsen med sin tredjeplass, hadde pipa fått en mer reservert lyd.

- Vi er nødt til å være fornøyde med prestasjonen i dag. Vi havnet på tredje- og fjerdeplass (ved Felipe Massa, journ.anm.) like bak Red Bull som er vanskelige å slå i øyeblikket, sa Alonso.

Samtidig var det et lyspunkt for Ferrari at McLaren hadde en forferdelig dag.

- Vi gikk forbi McLaren i konstruktørmesterskapet, noe vi ikke hadde forventet, så vi beveger oss i riktig retning. Vi trenger bare å ta noen små steg for å konkurrere med Red Bull. Det kommer til å bli fire vidunderlige løp i avslutningen, sa spanjolen.

Katastrofedag For McLarens del klarte Jenson Button såvidt å unngå en kollisjon med sin framtidige lagkamerat Sergio Perez allerede i første sving, før han regelrett ble torpedert ut av løpet av japanske Kamui Kobayashi.

- For en idiot!, utbrøt Button over sambandet etter sammenstøtet som ødela hjulopphenget hans.

Stort bedre gikk det ikke med Lewis Hamilton, som neste sesong skal kjøre for Mercedes. Briten sleit med både dekk og hjuloppheng tidlig i løpet.

Som om ikke det var nok, kilte en bit kunstgress seg fast under bilen da han måtte kutte en sving, noe som var ødeleggende for marktrykket. Dermed var han sjanseløs på noe mer enn tiendeplass og ett poeng, og nå innser Hamilton at tittelkampen er over for hans del.

- Vi var med i kampen fram til i dag, men nå er det altfor langt opp, erkjenner Hamilton overfor Sky Sports.

Fire løp gjenstår av årets sesong. Om to uker inntar formel 1-sirkuset India.