Gangnes banket endelig Prevc - vant kvaliken i Bischofshofen

Lover godt.

BEST AV ALLE: Kenneth Gangnes knuste all motstand i dagens kvalik i Bischofshofen. Det lover godt før det siste rennet i hoppuka, i morgen. Foto: AFP / APA / BARBARA GINDL / Austria OUT / NTB Scanpix
BEST AV ALLE: Kenneth Gangnes knuste all motstand i dagens kvalik i Bischofshofen. Det lover godt før det siste rennet i hoppuka, i morgen. Foto: AFP / APA / BARBARA GINDL / Austria OUT / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): De norske hopperne leverte igjen god laginnsats da kvalifiseringen til morgendagens hoppukerenn gikk i Bischofshofen i ettermiddag.

Kenneth Gangnes leverte et kanonhopp i treningsomgangen tidligere i dag, og hoppet godt også i kvaliken. Gangnes landet på 138,5 meter, og var med det best av alle. Gangnes oppnådde 144,4 poeng.

Tidligere i dag klinket totningen til med 143,5 meter i dagens andre prøvehopp. Det er halvmeteren lenger enn Daiki Itos bakkerekord i Paul Ausserleitner-bakken. Men skulle Gangnes fått bakkerekorden, måtte han hoppet samme lengde i kvalifiseringen.

Slo Prevc Den suverene hoppukelederen Peter Prevc ble nummer to i kvaliken i dag. Sloveneren hoppet en meter kortere enn Gangnes, og endte 0,3 poeng bak nordmannen.

Østerrikske Michael Hayböck, som kjemper mot nettopp Gangnes om 3. plassen i hoppuka, var tredje beste i dagens kvalik. Gangnes er 1,2 poeng foran før det siste rennet i hoppuka, i morgen.

Tyske Severin Freund, som ligger på en relativt trygg 2. plass sammenlagt før det siste rennet, valgte å stå over dagens kvalik. Dermed møtes Gangnes og Freund til duell i morgen.

Delt 7. plass Andreas Stjernen, Tom Hilde og Anders Fannemel fikk det ikke til i dagens kvalik, men Johan André Forfang og unggutten Joachim Hauer gjorde begge sine saker godt, og endte på en delt 7. plass.

- Det var et kjempebra hopp, men litt for dårlig landing, så det må jeg forbedre til i morgen. Topp ti skal jeg være fornøyd med i morgen, men jeg blir ikke skuffa hvis jeg blir topp 15 heller, sa Hauer til NRK.

• Det siste rennet i hoppuka går i morgen klokka 17, og sendes på NRK.

FIKK BANK: Slovenias Peter Prevc leder hoppuka suverent, men io dagens kvalik fikk han bank av Kenneth Gangnes. Foto: AP / Matthias Schrader / NTB Scanpix
FIKK BANK: Slovenias Peter Prevc leder hoppuka suverent, men io dagens kvalik fikk han bank av Kenneth Gangnes. Foto: AP / Matthias Schrader / NTB Scanpix Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer