Gangnes hoppet forbi verdenseneren. Leder VM etter første dag

Omgangen ble kalt trist. Så slo de norske hopperne til.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Etter den første av totalt fire omganger i årets individuelle konkurranse i VM i skiflyging, ledet Peter Prevc foran Kenneth Gangnes og Johann Andre Forfang.

Men i 2. omgang hoppet Gangnes forbi den slovenske verdenseneren og leder dermed VM etter første dag. Selv om 26-åringen har hatt en drømmesesong, har Prevc hele tiden vært den store favoritten.

Derfor er Gangnes prestasjon ekstremt imponerende.

- Jeg kunne ikke hatt noe bedre utgangspunkt før morgendagen dette. Jeg gleder meg til å komme tilbake til bakken. Jeg skal prøve å nyte denne følelsen og bruke det positivt til morgendagen, sier Gangnes til NRK.

Forfang med i gullkampen Også Johan André Forfang er med i gullkampen før de to siste hoppene i morgen. Unggutten er nr. 4 etter første VM-dag, men det er bare 4,4 poeng opp til Gangnes på 1. plass.

- Det er godt å klare å prestere i et mesterskap. Jeg kjenner at det er mulig å hoppe langt nå. Jeg fikk en liten trøkk mot slutten, så jeg kunne ha hoppet enda lenger, mener Forfang.

Det betyr at det er vidåpent i både gull- og medaljekampen før morgendagens to hopp. Anders Fannemel henger også bra med på sin 6. plass.

Selv om norske hoppere har ruget på verdensrekorden i elleve år, er det ti år siden forrige gang Norge tok VM-gull i skiflyging. 

Roar Ljøkelsøy tok gull både individuelt og i lagkonkurransen i så vel 2006 som 2004. Denne helga jakter et norsk hopplandslag i storform en ny norsk hopptriumf i skiflygings-VM i Kulm.

I morgen kan Norge endelig får en verdensmester i skiflyging igjen. To hopp gjenstår før mesteren skal kåres. Både Gangnes og Forfang har gode gullsjanser.

Slik gikk det til Daniel André Tande skuffet i 2. omgang og falt ned fra 10. til 16. plass. I det hele tatt var 2. omgangen lenge et antiklimaks med korte hopp.

- Det er trist når det skjer. Juryen tenker naturligvis på sikkerheten, men vi vil jo ha lange hopp, sier NRKs hoppekspert Johan Remen Evensen.

Men så leverte Anders Fannemel varene. Under tunge forhold hoppet verdensrekordholderen fra Hornindal 214,5 meter og tok en suveren ledelse hele 27 poeng foran Severin Freund.

Akkurat som i 1. omgang holdt ledelsen bare til 43-åringen Noriaki Kasai kom. Japanerens ledelse varte heller ikke lenge. Først hoppet Stefan Kraft seg opp i tet. Dernest hoppet Johann André Forfang 216,5 meter, som holder til en 4. plass etter to hopp.

Kenneth Gangnes klarte å bevare sitt forsprang og overtok ledelsen med sine 216 meter. Det var en strålende prestasjon under utfordrende forhold.

Peter Prevc hoppet 213,5 meter i sitt andre hopp og mistet dermed ledelsen. Det betyr at Gangnes leder VM i skiflyging etter første dag.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer