Gangnes hoppet forbi verdenseneren. Leder VM etter første dag

Omgangen ble kalt trist. Så slo de norske hopperne til.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Etter den første av totalt fire omganger i årets individuelle konkurranse i VM i skiflyging, ledet Peter Prevc foran Kenneth Gangnes og Johann Andre Forfang.

Men i 2. omgang hoppet Gangnes forbi den slovenske verdenseneren og leder dermed VM etter første dag. Selv om 26-åringen har hatt en drømmesesong, har Prevc hele tiden vært den store favoritten.

Derfor er Gangnes prestasjon ekstremt imponerende.

- Jeg kunne ikke hatt noe bedre utgangspunkt før morgendagen dette. Jeg gleder meg til å komme tilbake til bakken. Jeg skal prøve å nyte denne følelsen og bruke det positivt til morgendagen, sier Gangnes til NRK.

Forfang med i gullkampen Også Johan André Forfang er med i gullkampen før de to siste hoppene i morgen. Unggutten er nr. 4 etter første VM-dag, men det er bare 4,4 poeng opp til Gangnes på 1. plass.

- Det er godt å klare å prestere i et mesterskap. Jeg kjenner at det er mulig å hoppe langt nå. Jeg fikk en liten trøkk mot slutten, så jeg kunne ha hoppet enda lenger, mener Forfang.

Det betyr at det er vidåpent i både gull- og medaljekampen før morgendagens to hopp. Anders Fannemel henger også bra med på sin 6. plass.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer