Gangnes ledet, men 235 meter holdt bare til andreplass

Kranjec vant i Vikersund.

LEDET ETTER DETTE HOPPET: Kenneth Gangnes midt i svevet som endte på 234 meter i Vikersund.
Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
LEDET ETTER DETTE HOPPET: Kenneth Gangnes midt i svevet som endte på 234 meter i Vikersund. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

VIKERSUND/OSLO (Dagbladet): De var langt unna verdensrekorden til Anders Fannemel, men Kenneth Gangnes sørget likevel for god stemning i Vikersund i kveld. 

Gangnes strakk seg til 234 meter i første omgang, og tok en knapp ledelse på Robert Kranjec og Peter Prevc. 

- Det er en kjempebekreftelse på at jeg fortsatt er i form, og at jeg har noe i toppen der å gjøre, sier Gangnes på NRK. 

I forkant av rennet, som erstattet det avlyste Holmenkollen-rennet fra sist søndag, ble det spekulert om endringer på hoppkanten kunne gi Vikersund-bakken nok en verdensrekord i skiflyging. Det var her Fannemel fløy 251,5 meter i februar i fjor, men lett snøvær og litt snau fart var ikke det rekordjagende skiflygere hadde ønsket seg. Men den 43 år gamle mirakelmannen Noriaki Kasai brydde seg lite om forholdene. En femteplass fra første omgang ble omgjort til pallplass med hopp på 231,5 og 230 meter i rennet. 

Kranjec beholdt imidlertid nervene da verdenscupleder Prevc sviktet, fløy ned bakken og tok ledelsen fra Kasai. Og når heller ikke Gangnes klarte å svare, vant Kranjec rennet i Vikersund i kveld. 

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer