Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Gangnes ledet, men 235 meter holdt bare til andreplass

Kranjec vant i Vikersund.

LEDET ETTER DETTE HOPPET: Kenneth Gangnes midt i svevet som endte på 234 meter i Vikersund.
Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
LEDET ETTER DETTE HOPPET: Kenneth Gangnes midt i svevet som endte på 234 meter i Vikersund. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix Vis mer

VIKERSUND/OSLO (Dagbladet): De var langt unna verdensrekorden til Anders Fannemel, men Kenneth Gangnes sørget likevel for god stemning i Vikersund i kveld. 

Gangnes strakk seg til 234 meter i første omgang, og tok en knapp ledelse på Robert Kranjec og Peter Prevc. 

- Det er en kjempebekreftelse på at jeg fortsatt er i form, og at jeg har noe i toppen der å gjøre, sier Gangnes på NRK. 

I forkant av rennet, som erstattet det avlyste Holmenkollen-rennet fra sist søndag, ble det spekulert om endringer på hoppkanten kunne gi Vikersund-bakken nok en verdensrekord i skiflyging. 

Det var her Fannemel fløy 251,5 meter i februar i fjor, men lett snøvær og litt snau fart var ikke det rekordjagende skiflygere hadde ønsket seg.

Men den 43 år gamle mirakelmannen Noriaki Kasai brydde seg lite om forholdene. En femteplass fra første omgang ble omgjort til pallplass med hopp på 231,5 og 230 meter i rennet. 

Kranjec beholdt imidlertid nervene da verdenscupleder Prevc sviktet, fløy ned bakken og tok ledelsen fra Kasai. Og når heller ikke Gangnes klarte å svare, vant Kranjec rennet i Vikersund i kveld. 

Gangnes hoppet 235 meter, en halv meter lenger enn i første omgang, men kapret andreplassen, 4,4 poeng bak Kranjec. 

- Jeg er mest fornøyd med å bli nummer to, jeg, så det er veldig bra, sier Gangnes på NRK. 

- Men jeg får ekstremt liten høyde å jobbe med nedover der, fortsetter han. 

• Verdensrekordholder Fannemel hoppet 198,5 og 218 meter, og endte på en for ham skuffende 11. plass.