SKAL VI KNE: Slik ser kneet til Skihopperen Kenneth Gangnes ut etter en rekke operasjoner. Foto: Terje Bendiksby / NTB Scanpix
SKAL VI KNE: Slik ser kneet til Skihopperen Kenneth Gangnes ut etter en rekke operasjoner. Foto: Terje Bendiksby / NTB ScanpixVis mer

Gangnes nærmer seg comeback: - Orker ikke ny skade

Skadeforfulgte Kenneth Gangnes kan være tilbake i hoppbakken om bare to uker.

Gangnes pådro seg en alvorlig kneskade (den fjerde i karrieren) for ett år siden. Han har ikke hoppet siden. Tidligere i høst var signalene rundt ham bra, men så pådro han seg en lårskade.

– Kenneth er for tiden i en periode med fysisk trening, men jeg har et håp om at han kan hoppe igjen om et par uker, sa landslagstrener Alexander Stöckl på en presseseanse tirsdag.

– Dette er min siste sjanse. Jeg gidder ikke dette her en runde til. Hvis det ryker en gang til, så er det ferdig. Det orker jeg ikke, og da må jeg begynne å tenke på at det kommer et liv etter hoppingen også, sa Gangnes i et intervju gjort av skiforbundet.

– Du er livredd og vet ikke om beina holder, sa Gangnes om hvordan det blir å hoppe igjen.

– Kan du stole på beinet?

– Ja, jeg velger å gjøre det. Jeg gjorde det sist. Det kjentes bra ut da, men det røk jo det og. Du vil jo ikke at karrieren skal stoppes av et kne. Det er bedre å ha gitt jernet, fått dårlige resultater og så gi seg på grunn av det.

Verdenscupen starter denne uka i den polske byen Wisla.

(NTB)