Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Gangnes på femte da brødrepar tok dobbeltseier

Slovenske Peter Prevc vant foran lillebror Domen.

DOBBEL PREVC: Domen Prevc og Peter Prevc feiret sammen på seierspallen. Foto: Urs Flueeler/Keystone via AP
DOBBEL PREVC: Domen Prevc og Peter Prevc feiret sammen på seierspallen. Foto: Urs Flueeler/Keystone via AP Vis mer

Kenneth Gangnes ble beste nordmann i verdenscuprennet i Engelberg lørdag med femteplass. Slovenske Peter Prevc vant foran lillebror Domen.

Verdenscuplederen Peter Prevc vant i suveren stil, og med 139,5 og 134 meter var han 13,6 poeng foran broren Domen. Han hadde 133,5 og 134 meter i sine hopp.

Det var slovenerens åttende verdenscupseier i karrieren.

- Særlig førstehoppet mitt var meget bra. Det er jeg virkelig fornøyd med. Det andre var ikke på fullt så høyt nivå, men det holdt til å forsvare ledelsen, sa Peter Prevc etter seieren.

Gangnes var nummer 16 etter 1. omgang med 127 meter, men i finalen fikk han fullklaff og landet på 135 meter. Totningen fikk 271,6 poeng og var bare 1,9 poeng bak Noriaki Kasai på tredjeplass.

Anders Fannemel var best av de norske etter første omgang med 133 meter, men slo av fem meter og falt ned til 6.-plassen, bare 0,1 poeng bak Gangnes.

Joachim Hauer ble nummer 12, Johann Forfang 14, Andreas Stjernen 15, Tom Hilde 17 og Daniel-André Tande nummer 25.

Den norske laginnsatsen er det ingenting å si noe på, men det er det første rennet denne sesongen uten minst en norsk hopper på seierspallen. I verdenscupen sammenlagt er Gangnes nummer 3, Tande nummer 4 og Forfang nummer 5. Stjernen er også inne blant de ti beste med sin 8.-plass.

- Nok en sterk laginnsats med sju hoppere blant de 25 beste. Vi ser at kapasiteten til våre hoppere er meget høy, men i dette selskapet må man ta ut maksimalt i to hopp om man skal vinne. Vi har stor tro på nok en god dag søndag, sier hoppsjef Clas Brede Bråthen til NTB i en tekstmelding.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media