Oslo  20170626.
Hopperen Kenneth Gangnes er klar til å hoppe igjen etter knesskaden.
Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
Oslo 20170626. Hopperen Kenneth Gangnes er klar til å hoppe igjen etter knesskaden. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix Vis mer

Kenneth Ganges tilbake etter skade

Gangnes-seier i comebacket

Kenneth Gangnes er på full fart tilbake fra kneskaden. Totningen knuste alle og ble «King of The Hill» i Midtstua.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

De beste norske hopperne hadde duellrenn i Midtstubakken. I tur og orden slo Gangnes ut Robin Pedersen, Halvor Egner Granerud og Marius Lindvik før han knuste Daniel-André Tande i finalen.

Gangnes hoppet 94 meter og fikk to meter i bonus for et bra nedslag. Tande hadde en enkel vei til finalen, men der ble det bare 76 meter og null bonuspoeng etter en svak avslutning.

- Det er ikke det største rennet som er denne sesongen, men det er alltid artig å vinne hopprenn, sa Gangnes til NTB i solsteken.

Presset ned farten

Han valgte bevisst lav fart. Den best rangerte hopperen kunne hele tiden dra ned farten.

- Jeg dro kanskje en litt kynisk vei. Jeg så at det var der jeg hadde best mulighet, men det var han som dro kynismen lengst som tapte til slutt der, sa Gangnes med beskjed til lagkamerat Tande som stramme grepet om farten i finalen.

Gangnes er tilbake etter ni måneders skademareritt. Onsdag var han tilbake i konkurranse for første gang etter uhellet i Stams som kostet ham hele VM-sesongen.

- Det er godt å så gode svar. Det er en vei å gå, men ting er på gang og jeg treffer gode hopp tettere og tettere.

- Jeg stoler på kneet. Jeg er ikke redd for at det skal ryke. Jeg merker ingenting når jeg lander. I alle fall ikke hittil. Du merker det vel ikke før det ryker. Det har vært nok av det, sa Kolbukameratene-hopperen.

Tande misset som i hoppuka

Tande tok ikke nederlaget i finalen spesielt tungt.

- Jeg vet ikke helt hva som skjer. Det er sånn som kan skje på sommeren. Jeg er ikke i vinterformen. Jeg har ikke hoppet på nesten en måned. Da blir det litt varierende, men jeg er fornøyd med de første hoppene. Jeg har aldri kommet lenger enn kvartfinale her, sa Tande etter sine 76 meter.

Missen kunne minne litt om da Tande feilet i hoppukefinalen sist vinter.

KIF-gutten tror ikke utslagshoppingen kommer som et fast element i verdenscupen, selv om det i den tysk-østerrikske hoppuka er duellhopping i 1. omgang.

- Jeg synes det er veldig morsomt. Det er litt som i hoppuka, bare at der er det en omgang. Det er morsomt, men det blir veldig mange hopp om vi skulle hatt det i et vanlig verdenscuprenn. Det er energikrevende nok som det er, sa Kongsberg-hopperen.

Vurderer duellhopping i norgescupen

Rennleder Svein Granerud derimot er positiv til flere utslagsrenn.

-Jeg kunne tenke meg å prøve ut konseptet Queen/King of the Hill i et Norgescuprenn, sier Granerud, som også har rollen som rennleder under norgescup, NM -og verdenscup i Holmenkollen.

- Vi må ta en avsjekk med skiforbundet, og muligens søke om dispensasjon fra modellen med å snu rekkefølgen i andre omgang, men ellers vil det fremstå som et vanlig NC-renn, med resultatliste etter 2 omganger, men de beste får flere hopp og tøffere dueller i omgang 3,4 og 5, sier Granerud til NTB.

I kvinneklassen vant Maren Lundby knepent foran stortalentet Silje Opseth. Lundby hoppet 86 meter og fikk ett bonuspoeng. Det holdt til seier to poeng foran Opseth, som hadde 83 meter i bakken og to bonuspoeng for stilen.

<strong>SEIER:</strong> Maren Lundby vant kvinnes hoppkonkurranse. Dermed ble det dobbeltseier for Toten. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
SEIER: Maren Lundby vant kvinnes hoppkonkurranse. Dermed ble det dobbeltseier for Toten. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer

(NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer