Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Gangnes slo nevene i lufta etter sitt beste hopp i monsterbakken

Fem nordmenn blant de ti beste etter 1. omgang.

IMPONERTE: Kenneth Gangnes slo til med 235,5 meter i 1. omgangen i Vikersund. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
IMPONERTE: Kenneth Gangnes slo til med 235,5 meter i 1. omgangen i Vikersund. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix Vis mer

VIKERSUND/OSLO (Dagbladet): Anders Fannemels verdensrekord på 251,5 meter er fortsatt gjeldende etter dagens 1. omgang i Vikersund.

Peter Prevc hoppet lengst med 238 meter i den norske monsterbakken og leder etter 1. omgang. Kenneth Gangnes innehar 2. plassen etter 235,5 meter. Kolbu-gutten jublet intenst og slo nevene i lufta flere ganger etter det lange svevet.

- Det er det beste hoppet jeg har gjort i Vikersund. Jeg får prøve å følge opp i 2. omgang og slå Prevc, sier Gangnes til NRK.

- Det er vanskelig å være uenig med Gangnes i det. Det var et strålende hopp, supplerer landslagstrener Alexander Stöckl.

Hele fem nordmenn er blant de ti beste før finaleomgangen. Johann André Forfang er nr. 4, mens Anders Fannemel, Andreas Stjernen og Daniel André Tande er nr. 8, 9 og 10. Det går mot en ny stor norsk hoppdag i Vikersund.

Slik artet omgangen seg Verdensrekordholder Anders Fannemel hoppet 218 meter og tok ledelsen med 196,9 poeng. Severin Freund slo imidlertid til med 230 meter og 213,4 poeng like etter.

Johann André Forfang fulgte opp med 229 meter under krevende forhold og overtok ledelsen fra Freund med 215,8 meter.

Ledelsen varte helt til Stefan Kraft svevde ned til 235 meter. Peter Prevc fløy deretter 238 meter og inn i ledelsen. Kenneth Gangnes jublet intenst etter sitt hopp på 235,5 meter, som holdt til 222,1 poeng og 2. plass etter 1. omgang.

Daniel André Tande hoppet 215 meter, mens Andreas Stjernen slo til med 216 meter. Joakim Hauer hoppet 207,5 meter. Alle er godt med før finaleomgangen.

Dagbladet oppdaterer saken.