SEIRET: Kenneth Gangnes var best av alle i Russland i dag. Her i aksjon i et renn tidligere i sommer. Foto: EPA / GRZEGORZ MOMOT / NTB Scanpix
SEIRET: Kenneth Gangnes var best av alle i Russland i dag. Her i aksjon i et renn tidligere i sommer. Foto: EPA / GRZEGORZ MOMOT / NTB ScanpixVis mer

Gangnes viste superform og vant i Russland

I Sommer Grand Prix i hopp.

Kenneth Gangnes viste igjen av formen er helt i ypperste klasse da han vant lørdagens renn i Sommer Grand Prix i hopp i Russland.

Med hopp på 103,5- og 99,5 meter var han 3,6 poeng foran sloveneren Robert Kranjec på 2.-plass. Joachim Hauer fulgte opp den gode norske innsatsen med å bli nummer tre. Med totalt 249,0 poeng var Hauer 5,1 poeng bak Gangnes. Hauer hoppet 100,5- og 99 meter.

Joacim Ødegaard Bjøreng var den tredje norske på startstrek. Han ble nummer 17 etter hopp på 95- og 98,5 meter.

Sammenlagt i Sommer Grand Prix er Gangnes på 4.-plass med 242 poeng. Kento Sakuyama fra Japan leder med 375 poeng.

Vurderte å slutte For to år siden fikk 26-åringen fra Kolbu revet av et korsbånd i kneet. Da vurderte han å legge opp etter sin andre korsbåndsskade på tre år.

Han ombestemte seg og har begynt å levere veldig gode hopp igjen. Lørdag fikk Gangnes sin etterlengtede seier. Gangnes har også imponert i sesongoppkjøringen så langt med flere sterke plasseringer, men aldri stått øverst på pallen før i dag.

- Dette er helt fantastisk. Jeg har nesten ikke ord. Dette er utrolig gjevt. Jeg hadde ikke sett for meg dette. Det er både en stor overraskelse og lettelse. Dette er min klart største triumf i bakken. Det er deilig å få betalt etter så mye trening. I denne bakken har jeg egentlig trøblet, men fikk full klaff i rennet. I det andre hoppet var jeg litt sein på kanten, men har mye trøkk og energi i hoppet som gir resultater, sa Gangnes ifølge Norges Skiforbund. 

- Jeg hadde ikke trodd dette da jeg gikk rundt i Frankrike for én måned siden. Det har egentlig gått bedre og bedre den siste tida, og jeg fikk gode svar på den siste samlinga i Oberhof. Dette er min klart største prestasjon som skihopper, sa Hauer etter tredjeplassen.

Sterke jenter I kvinneklassen fulgte Maren Lundby og Line Jahr opp med å bli nummer to og tre. Her var vinneren Sara Takanashi i en klasse for seg.

- Dette var en meget god dag for oss. Kenneth vant, og Joachim ble nummer tre. Dette var virkelig fortjent av to gutter som jobber hardt og seriøst, sa sportssjef Clas Brede Bråthen til NTB.

- Og jentene fulgte opp med 2.- og 3.-plass. Dette var en av våre bedre dager i Sommer Grand Prix noen gang, og det kommer nye muligheter søndag, sa Bråthen.

(NTB)