Sjokkhopp

- Ganske frekt

- Det er potensial i den jenta der, sier Alexander Stöckl etter sjokkhopp i Midtstubakken i Holmenkollen.

MONSTERHOPP: 13 år gamle Ingvild Synnøve Midtskogen gikk opp på den høyeste avsatsen i Midtstubakken i Holmenkollen. Etter et utrolig svev landet hun på imponerende 114 meter. Video: Steinar Midtskogen Vis mer
Publisert

Skihoppet til 13 år gamle Ingvild Synnøve Midtskogen vekker oppsikt i hoppkretser. Lørdag landet hun på 114 meter i Midtstubakken i Holmenkollen - 2,5 meter lenger enn den offisielle bakkerekorden til Gregor Schlierenzauer og Jarl Magnus Riiber.

Dagbladet omtalte svevet mandag (se video øverst).

- Hun er veldig offensiv og ganske frekk med tanke på alder. Flyegenskapene er veldig gode. Det er potensial i den jenta der, sier landslagstrener Alexander Stöckl til Dagbladet.

LANDSLAGTRENER: Alexander Stöckl. Foto: NTB
LANDSLAGTRENER: Alexander Stöckl. Foto: NTB Vis mer

Han befinner seg på oljeplattformen Edvard Grieg i Nordsjøen når vi prater i telefonen. Sponsorer har invitert hopperne for å lære mer om livet på oljeplattformen. Men til tross for hektisk aktivitet - med blant annet helikoptertur - har Stöckl fått med seg de siste dagers samtaletema:

Kanonhoppet til Midtskogen.

Under trening lørdag startet 13-åringen fra den øverste avsatsen i Midtstubakken. Hun landet ikke før hun slo bakkerekorden til Sclierenzauer og Riiber på 111,5 meter.

Hoppet blir likevel ikke registrert som rekord. Både fordi det var trening - og fordi hun selv fikk velge avsats.

Men Stöckl er imponert:

- Den tekniske gjennomføringen på hoppkanten er ikke helt optimal. Teknikken fungerer med den kroppen hun har i dag. Når hun blir voksen, kan hun ikke hoppe på denne måten.

- Men, fortsetter han:

- Det er et veldig godt utgangspunkt å ha de flyegenskapene som hun har. Hun er veldig flink med skiføringen. Hun er rask over skiene og utnytter bæreflaten optimalt.

- Jeg tenker at jenta er klin gæren, sier Line Jahr, trener for «Prosjekt 2026», til Dagbladet.

STORTALENT: Ingvild Synnøve Midtskogen. Foto: Privat
STORTALENT: Ingvild Synnøve Midtskogen. Foto: Privat Vis mer

Pappa Steinar Midtskogen filmet hoppet - og forteller:

- Hun hoppet fra bom 26 under treninga og landet på 96 meter. Så bestemte hun seg for å gå opp 18 avsatser og gjøre dette ene hoppet med toppfart.

Midtskogen skjønte at det ville gå langt.

- Morsomt, sier hun.

BAKKEREKORD: Gregor Schlierenzauer hoppet 111,5 meter i Midtstubakken i 2011. Han deler bakkerekorden med kombinertløper Jarl Magnus Riiber. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB
BAKKEREKORD: Gregor Schlierenzauer hoppet 111,5 meter i Midtstubakken i 2011. Han deler bakkerekorden med kombinertløper Jarl Magnus Riiber. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB Vis mer

Hopp-Norge har fått fram mange kvinnelige talenter de siste åra.

- Har du noen råd til Ingvild Synnøve Midtskogen?

- Hun må høre på trenerne, svarer Stöckl.

- Hun har et veldig godt treningsmiljø i Oslo. Trenerne er veldig kompetente. Hør på dem! Og gjør det de foreslår. Og så må du jobbe hardt over tid - som alltid.

- Kan hun i teorien delta i verdenscupen allerede nå?

- Det er for tidlig. Fra du er 15-16-17 år kan du være med i kontinentalcupen (COC). Og så må du se hvordan ting utvikler seg. Det er et langt stykke å gå. Kropp, fysikk og teknikk - det henger sammen, påpeker Stöckl.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer