<strong>FORNØYD:</strong> Per Joar Hansen er fornøyd med hvordan det norske laget har taklet coronaprotokollen. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
FORNØYD: Per Joar Hansen er fornøyd med hvordan det norske laget har taklet coronaprotokollen. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Vis mer

England-skandalen:

- Ganske utrolig

Landslagets assistenttrener, Per Joar Hansen, om England-skandalen: - Ville overrasket meg om dette skjedde med noen av våre spillere.

Publisert

Mason Greenwood (18) og Phil Foden (20) ble denne uka kastet ut av den engelske landslagstroppen i fotball. Spillerne fikk to damer på besøk på laghotellet i Reykjavík, og trener Gareth Southgate hadde ikke noe valg.

Engelske aviser skriver at spillerne ble sendt hjem i skam med «sleazyjet». Nå er spørsmålet om duoen blir tatt til nåde når England møter Belgia og Danmark i oktober.

Da Greenwood trente igjen på Carrington i Manchester torsdag og fredag, måtte han gjøre det alene. Det skjedde etter at de andre spillerne hadde dratt, ifølge engelske aviser.

<strong>FIKK DAMEBESØK:</strong> Phil Foden (t.v.) og Mason Greenwood ble sendt hjem fra Englands landslagssamling. Foto: NTB scanpix
FIKK DAMEBESØK: Phil Foden (t.v.) og Mason Greenwood ble sendt hjem fra Englands landslagssamling. Foto: NTB scanpix Vis mer
<strong>MÅ TRENE ALENE:</strong> Mason Greenwood ankommer Carrington, der han må trene alene. Foto: NTB scanpix
MÅ TRENE ALENE: Mason Greenwood ankommer Carrington, der han må trene alene. Foto: NTB scanpix Vis mer

- Det er ganske utrolig at de klarer å bryte reglene, sier Per Joar «Perry» Hansen til Dagbladet.

- Kunne dette skjedd med noen av de norske spillerne?

- Alt kan naturligvis skje i en gruppe der flere personer reiser sammen. Men vi har en veldig profesjonell og etterrettelig gruppe, så det ville overrasket meg.

Greenwood og Foden brøt covid-19-reglene som sier at spillerne ikke får omgås personer utenfor laget på samling. De to islandske jentene ble smuglet inn på hotellet, etter at det var opprettet kontakt på sosiale medier.

Greenwood har vært en av Ole Gunnar Solskjærs gullgutter - og legger seg flat. Han er ikke aktuell når Manchester United spiller treningskamp mot Aston Villa i helga, den eneste før Uniteds seriepremiere mot Crystal Palace lørdag om ei uke.

Landslagstrener Southgate rister på hodet. Og trolig ville gutta blitt sendt hjem uansett, uavhengig av coronareglene.

- Vi har levd opp til reglene ett hundre prosent, sier Perry om den siste uka, der Norge har møtt Østerrike (1-2) og Nord-Irland (5-1).

<strong>MUNNBIND:</strong> Per Joar Hansen, Lars Lagerbäck og landslaget har brukt mye munnbind den siste uka. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
MUNNBIND: Per Joar Hansen, Lars Lagerbäck og landslaget har brukt mye munnbind den siste uka. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Vis mer

- Vi har vært gjennom fire-fem coronatester. Ingen kunne forlate hotellet alene, som for eksempel gå på kafé. Alle måtte holde seg sammen med gruppa. De fleste spillerne har hatt et sånt regime i klubbene sine og takler det profesjonelt.

UEFA-protokollen er på 31 sider. Det innebærer at spillerne har bodd på egne rom. Vanligvis må de dele rom. På hotellene i Oslo og Belfast har de hatt egne etasjer og fløyer.

- Folkene i støtteapparatet la alt til rette og gjorde en kanonjobb. Alt fungerte fantastisk bra. Tilbakemeldingen fra UEFA har vært positiv. Vi gjorde det de påla oss til punkt og prikke, forteller Perry.

<strong>HADDE IKKE NOE VALG:</strong> England-trener Gareth Southgate. Foto: NTB scanpix
HADDE IKKE NOE VALG: England-trener Gareth Southgate. Foto: NTB scanpix Vis mer

Men i England er det oppvask:

- Etter å ha hatt tid til å reflektere rundt hva som skjedde, kan jeg bare beklage til alle for den pinlige situasjonen jeg har forårsaket, sier Greenwood.

- Det var uansvarlig av meg å bryte smittevernprotokollen som er utarbeidet for å beskytte spillere, ledere og offentligheten.

Foden sier:

- Jeg tok en dårlig beslutning, og oppførselen min samsvarer ikke med standarden som forventes av meg.

For Perry og Lars Lagerbäck handler det nå om å analysere kampene mot Østerrike og Nord-Irland. Den første opplevelsen var dårlig, den andre god.

8. oktober venter Serbia i EM-playoff. Også den kampen vil gå for tomme tribuner og med tøft coronareglement.

Serberne kommer fra to kamper der de tapte 3-1 for Russland og spilte 0-0 mot Tyrkia.

- De har et høyt toppnivå og lavt bunnivå, sier Perry.

- Mot Russland sov de i perioder. De har et lag med gode fotballspillere som gjør gode ting på det beste. Mot Tyrkia fikk de en spiller utvist. De har slitt med å holde toppnivået over tid.

<strong>NORGE VENTER:</strong> Stefan Mitrovic og Serbia spilte 0-0 mot Tyrkia søndag. Neste gang er Norge motstander i EM-playoff. Foto: NTB scanpix
NORGE VENTER: Stefan Mitrovic og Serbia spilte 0-0 mot Tyrkia søndag. Neste gang er Norge motstander i EM-playoff. Foto: NTB scanpix Vis mer

- En overkommelig motstander?

- Jada. Du forventer at du møter et godt lag. Men for oss handler det om at «normal is enough». Du må ikke gå inn og gjøre så mye annerledes. Vi må finne nivået som vi ikke gjorde mot Østerrike, men som vi klarte å gjenskape mot Nord-Irland.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer