Gapskratter av rivalens påstand

Timothy Cheruiyot hevder han løp på 90 prosent av kapasiteten. Det får Jakob Ingebrigtsen til å gapskratte: - Ha-ha-ha. Den er fin. Jeg løp på to prosent i dag.

FINALEKLAR: Jakob Ingebrigtsen. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
FINALEKLAR: Jakob Ingebrigtsen. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
ol-logo

OL Tokyo

2020

TOKYO (Dagbladet): Jakob Ingebrigtsen (20) tok seg enkelt videre til OL-finalen på 1500 meter. Han kom på andreplass i dagens semifinale - bak Abel Kipsang.

Tida til Ingebrigtsen var 3.32,13. I den andre semifinalen ble nordmannens hovedrival - Timothy Cheruiyot (25) - klokket inn til 3.33,95. Etterpå hevdet han at han løp på 90 prosent av kapasiteten.

- Ha-ha-ha. Den er fin. Jeg løp på to prosent i dag. Jeg må nesten si at det er morsomt at han skal poengtere det, sier Ingebrigtsen til norske medier på Olympiastadion i Tokyo.

Dermed er den psykologiske krigføringen i gang før finalen lørdag. Cheruiyot sier til Dagbladet at han kommer til å vinne.

- Han sier vel det, svarer Ingebrigtsen.

Og tilføyer:

- Jeg tipper finalen blir litt raskere enn nå. Med en bleik, cocky jævel på topp.

De fem beste fra hver semifinale gikk videre, pluss de to beste tidene.

TROR PÅ SEIER: Timothy Cheruiyot. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
TROR PÅ SEIER: Timothy Cheruiyot. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer

Ingebrigtsen hadde bestemt seg for å rasjonalisere kreftene - både i løpet og med mediene etterpå - men virket råsterk der han sto foran presseflokken.

- Det så ut som om du hadde kontroll?

- Det kjennes bra ut. Det gikk fortere enn det trengte å gjøre. Noen føler at de er så dårlige på noen områder at de må kjøre et sånt løpsopplegg. Det koster mye for alle. Men jeg er glad for å være i finalen og gleder meg til lørdag.

VIDERE: Jakob Ingebrigtsen hadde full kontroll under semifinalen på 1500 meter og er videre til finalen på lørdag. Video: Discovery+ Foto: Bjørn Langsem. Vis mer

- Ser du for deg et lureløp?

- Det sliter jeg med å se for meg. Samtidig springer man for å vinne. Ikke noe annet.

- Så du den andre semifinalen med Cheruiyot?

- Nei. Det var ikke så mye å bry seg om.

RINGSIDE: Pappa Gjert Ingebrigtsen. Foto: Lise Åserud / NTB
RINGSIDE: Pappa Gjert Ingebrigtsen. Foto: Lise Åserud / NTB Vis mer

- Pappa Gjert Ingebrigtsen spår ei tid på 3.28 i finalen. Hva tenker du?

- Banen er veldig rask. Vi fikk bekreftet at det er ekstremt gode forhold. En finale vil gå raskere. Vi ser at folk løper mer på kondisjon nå enn de har gjort før. Det gjør at løpene går fortere. Det skal passe meg bra, sier Ingebrigtsen.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer