KLARE FOR AVKAST: Camilla Herrem, Heidi Løke og Oscar før Eliteserien kastes i gang i kveld..
Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
KLARE FOR AVKAST: Camilla Herrem, Heidi Løke og Oscar før Eliteserien kastes i gang i kveld.. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpixVis mer

Sola - Storhamar:

- Går av banen om han begynner å gråte

Heidi Løke (34) er tilbake på norske håndballbaner i kveld. Og motstander Camilla Herrem (30) fikk ansvar med å skaffe barnevakt.

(Dagbladet): Nøyaktig to måneder etter at hun ble mor til lille Oscar er Heidi Løke klar for comeback i eliteserien i håndball.

Sola og Storhamar kaster nemlig i gang Eliteserien i håndball i kveld 20.30. Det innebærer også et møte mellom landslagsstjernene Camilla Herrem og Heidi Løke.

Begge har vendt hjem til norsk håndball etter utenlandsopphold - men for Løke har oppladningen til sesongen vært ekstra spesiell. 30. juni ble hun mor for andre gang.

- Jeg blir bedre dag for dag. Jeg merker kiloen går av, men jeg håpet det skulle gå fortere. Jeg må nok ned fire-fem kilo til før jeg er helt i matchform, sier Løke til Dagbladet og ler.

- Hvordan har tida etter fødselen vært?

- Kroppen har vært gjennom en stor påkjenning og det tar litt tid å komme tilbake for fullt. Jeg var heldig og hadde et fint svangerskap og fødsel, og kroppen har restituert bra. Jeg går stille og rolig fram, selv om det ikke alltid virker sånn, sier Løke og smiler.

MED MOR: Heidi Løke med sin sønn Oscar,.
Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
MED MOR: Heidi Løke med sin sønn Oscar,. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix Vis mer

Egen barnevakt

Til kveldens kamp i Sola, har hun hanket inn barnevakt fra øverste håndballhylle. Ektemannen til Camilla Herrem, håndballspiller Steffen Stegavik, stepper nemlig inn som barnepasser.

- Camilla har ordnet Steffen som barnevakt. Hvis han (Oskar) begynner å gråte, da må jeg gå av banen, sier Løke med et glis.

Herrem selv forteller:

- Jeg gleder meg veldig til kamp. Heidi er en fantastisk spiller og person. Vi må bare passe på så hun ikke får så mange baller på linja. Steffen er barnevakt. Det er ikke noe problem, sier Herrem til Dagbladet.

Trene med gutta

Løke spilte i ungarske Györ fra 2011 til 2016. Nå er hun bosatt i Sandefjord, men skal spille håndball på Hamar. Det innebærer pendling på over to timer til hver trening og kamp.

- Det går veldig fint, sier Løke og forteller videre:

Men hun har en litt friere hverdag i sin nye klubb - og kommer ikke til å delta på absolutt alle treningene i Hamar.

- Jeg kommer nok til å trene mer enn de fleste likevel. Jeg skal trene litt med Gunnar Pettersen sitt lag (Sandefjord) et par ganger i uka når jeg er tilbake i form, sier Løke.

Satser mot OL

Hun har ikke spilt en skikkelig håndballkamp på 10 måneder. Vi må tilbake til Champions League med Gÿor i november for å finne forrige gang Løke var på banen i en offisiell kamp.

- Jeg er veldig motivert og det kribler veldig. Så får vi se hvor mange minutter det blir på banen, sier Løke.

Strekspilleren åpner også for å satse videre inn mot OL i 2020.

- Motivasjonen er der og kroppen føles veldig fin. Kommer jeg tilbake i gammel form, så vil jeg være med. Men akkurat nå er det en lang vei dit, sier 34-åringen.

Sola - Storhamar sendes på TV 2 Sportskanalen fra klokka 20.30.