Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Går av etter EM

Nils Johan Semb sier han er inne i sin siste periode. Hvem bør overta?

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Det er ikke aktuelt for meg å gå på en periode til. Uavhengig av om vi når EM eller ikke, så blir dette min siste periode. Det har vært bestemt lenge, sier Semb etter å ha offentliggjort troppen som skal møte Bosnia lørdag 6. september.

- Det er naturlig at jeg går av etter kvalifiseringen dersom vi ikke kommer til EM. Da får andre overta, sier landslagssjefen, som har sittet ved roret i snart 6 år.

Han ønsker ikke å navngi noen aktuelle etterfølgere, men sier han selvsagt har tenkt på det.

- Dere i pressen er jo ganske gode på sånt noe, sier Semb, og smiler når eks-Lyn-trener Teitur Thordarsson nevnes.

11. oktober kan bli den siste dagen på jobben for Semb. Da spiller Norge sin siste EM-kvalifiseringsskamp.

At han går av som landslagstrener, betyr derimot ikke at hans karriere innen fotballen er over.

- Jeg ser for meg i alle fall for meg ett rolig år etter at jeg slutter. Jeg har muligheter for å jobbe videre i Fotballforbundet. Hvis det dukker opp andre tilbud, vil jeg vurdere det.

Fornyet tillit

Bortsett fra nyheten om at Semb går av etter EM, var det ingen store bomber som kom fra landslagssjefens munn i dag.

17 mann er tatt ut til å forsvare de norske fargene i Bosnia. Med unntak av Aleksander Aas og Håvard Flo har samtlige fra Skottland-kampen fått fornyet tillit. Semb åpner for å supplere troppen med én til to spillere etter helgas kamper.

Jan Gunnar Solli er tatt ut til sin andre A-landskamp, mens Martin Andresen er med i troppen for fjerde gang. Espen Johnsen, som holdt nullen mot Skottland, ble valgt mellom stengene sammen med Frode Olsen.

- Martin fikk en god opplevelse med landlaget mot Skottland. Han kan melde seg på i kampen om plass i startelleveren, sier Semb.

Steffen Iversen og John Carew er begge med i troppen, til tross for tumultene rundt Carew og benktilværelsen til Iversen i ManU-kampen.

- Carews situasjon i Valencia kjenner jeg bare til gjennom media. Han spilte en bra kamp for Valencia mot Real Madrid, så hvis det er riktig som det sies, synes jeg det er rart, sier Semb.

- Når det gjelder Steffen, dreier dette seg om rullering. Det er to landslagsspisser til i klubben, i Nathan Blake og Henri Camara.

Optimist

Kampen om EM-sluttspill mellom lagene i gruppe 2 har strammet seg til. Danmark leder gruppa med 13 poeng, tett etterfulgt av Norge med 11 poeng. Romania har 10, mens Bosnia har 6 poeng. Hvem som kvalifiserer seg av disse fire, er ifølge Semb helt åpent.

- Det er fire potensielle gruppevinnere vi snakker om. Vi har to helt avgjørende kamper foran oss som vi ser fram mot, sier landslagssjefen.

- Men jeg er offensiv og optimistisk på vegne av laget. Vi har spilt flere gode kamper i år og skal gjøre alt for kvalifisere oss.

Han venter seg en helt annen kamp i Bosnia enn mot Skottland.

- Vi møter en annen stil, en annen formasjon. Inngangen blir helt forskjellig fra Skottland-kampen, sier Semb, og poengterer viktigheten av et bunnsolid forsvar mot Bosnia.

- Nøkkelen til suksess ligger i solid defensivt spill. Laget må fungere optimalt i forsvar. Det betyr korte avstander mellom lagdelene defensivt og kjøre overganger når sjansene byr seg.

Her er troppen:

Keepere: Espen Johnsen og Frode Olsen.

Spillere: Martin Andresen, Trond Andersen, Christer Basma, Henning Berg, Andre Bergdølmo, John Carew, Brede Hangeland, Steffen Iversen, Frode Johnsen, Ronny Johnsen, Claus Lundekvam, John Arne Riise, Jan Gunnar Solli, Ole Gunnar Solskjær, og Roar Strand.

EM spilles i Portugal 12. juni til 4. juli neste år.

IGJEN: Jan Gunnar Solli er i landslagstroppen for andre gang. Foto: SCANPIX
FORNYET TILLIT: Martin Andresen har spilt seg inn i landslagsvarmen.